12 Mart 2016 Cumartesi 17:08
Malatya'da 'Karikatür' Tepkisi

 Malatya'da Ortak Değerler Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan karikatürde Hazreti Muhammed'in bir hadisiyle alay edilmesine tepki gösterdi.

Memur-Sen Malatya Şubesinde Ortak Değerler Platformu adına açıklamasını okuyan platform basın sözcüsü Hüseyin Polat, bir gazetenin, bir kadının bir erkek tarafından tekmelendiği bir karikatür yayınladığını ve üzerine Hazreti Muhammed'in "Cennet, Annelerin ayaklarının altındadır" hadisini ima ederek, "Cennet kadının ayaklarının altında" diye yazmasıyla Hazreti Muhammed'e ve İslam diniyle alay etmeye çalışıldığını söyledi.

Polat, daha önce de HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin şehir merkezine Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli afişleri asıldığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Aynı zihniyete sahip olan belediye ve sivil görünümlü kuruluşlar, sokak ve caddelere astıkları pankartlarda 'namus toplumsal kabustur', 'kadınız kimsenin emaneti değiliz', 'kadınız kimsenin namusu değiliz' diyerek inanç ve değerlerimize düşman olduklarını ortaya koydular. Bu anlamda her türlü fırsat pervasızca kullanılmaktadır."

Yapılan saldırıların ifade veya basın özgürlüğü, çağdaşlık, insan hakları veya demokrasiyle izah edilmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Polat, Müslümanların çocuklarının kullanıldığını dile getirerek "Kendilerine bizi biz yapan değerlerimizi, tarihimizi, medeniyetimizi hakkıyla öğretmediğimiz için batıl inançların, sahte din ve ideolojilerin, boş kuruntuların peşine düşen çocuklarımız değerlerimize karşı kullanılmaktadırlar. Bu bizi kahretmektedir" diye konuştu.

Son Güncelleme: 13.03.2016 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.