20 Nisan 2015 Pazartesi 19:35
Malatya'da Kentsel Yenileme Projesi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ortaklaşa "Kentsel Yenilenme Projesi" uygulandığı bildirildi. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Beydağı eteklerinde Kentsel Yenilenme (Gecekondu dönüşüm) Projesi uygulanıyor. 220 hektar alanda uygulanan proje 4 etaptan oluşuyor.

Proje kapsamında çoğu sağlıksız ve güvensiz yapılardan oluşan toplam 4 bin 723 konut bulunuyor. Yıkılacak olan bu konutların yerine, modern ve güvenli konutlar yapılıyor. 

Beydağı bölgesinde bugüne kadar 928 konut hak sahiplerine teslim edilirken, yapımı devam eden 3 bin 267 konutun ise 2015 yılı sonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor. 

Proje çerçevesinde birinci ve ikinci etapta yapılan toplam 4 bin 195 konut ile birlikte 2 eğitim tesisi, 2 sosyal tesis, 1 sağlık tesisi ile 2 cami yapılarak halkın hizmetine sunuluyor.

Dönüşümün bundan sonra kalan etapları için alışılmış tip proje dışında yörenin mimari özelliklerini yansıtan, özgün ve farklı proje çalışmaları gerçekleştiriyor.

Öte yandan, Malatya Büyükşehir Belediyesi, yeni alınan araçların sahada daha verimli olabilmesini sağlamak amacıyla  şoförlere yönelik eğitim semineri düzenledi.

Son Güncelleme: 20.04.2015 19:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.