27 Ağustos 2015 Perşembe 20:31
Malatya'da Kurban Bayramı tedbirleri görüşüldü

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla alınacak tedbirler için istişare toplantısı düzenledi. 

Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonu'nda Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Vahap  Şerefhanlı, Yeşilyurt İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, Zabıta Dairesi Başkanı Nurhan Demir, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ziya Kesriklioğlu, ilgili şube müdürleriyle Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü, Malatya İl Müftülüğü ve Esenlik Şirketi yetkilileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Mumcu, amaçlarının Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim alanlarının belirlenmesi, bu alanlarla ilgili gerekli önlemlerin alınması ve vatandaşların herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadan kurbanlarını kesip, bayramlarını en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak olduğunu belirtti. 

İstişare toplantısında Kurban Bayramı öncesi alınacak tedbirlerle bayram süresince ve sonrasında yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı. 

Toplantıda, Canlı Hayvan Pazarı’na gelecek vatandaşların yoğunluk dolayısıyla sıkıntı yaşamamaları için geçici bir otopark alanı daha oluşturulması başta olmak üzere, kurban kesim yerleri, trafik akışı, kaçak satış ve kesimin önlenmesi amacıyla denetimlerin artırılması, kurban kesim yerlerinin temizliğinin sağlanması gibi konular ele alındı. 

Son Güncelleme: 27.08.2015 20:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.