20 Eylül 2015 Pazar 19:39
Malatya'da Kurban Bayramı tedbirleri

Kurban Bayramı’nda vatandaşların sorun yaşamamaları için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir dizi tedbir alındı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bayramın ilk iki günü toplu taşıma araçları, mezarlıklar başta olmak üzere Malatya genelindeki tüm hatlarda gün boyu ücretsiz hizmet verecek.

MOTAŞ tarafından Şehir Mezarlığı hattına ek seferler konularak vatandaşların daha rahat bir şekilde mezarlığa ulaşmaları sağlanacak. Malatya - Baskil arasında hizmet veren,  Büyükşehir Belediyesine ait Battalgazi ve Aslantepe 1 adlı feribotlarda bayramın birinci günü ücretsiz olacak.

Şehir Mezarlığı ile diğer mezarlıklarda periyodik temizlikler yapılırken Şehir Mezarlığı’nda giriş ve çıkışlarda ulaşım dairesi başkanlığı tarafından yol çizgileriyle yönlendirme tabelalarıyla vatandaşların herhangi bir sorun yaşamaması için gerekli tedbirler alındı. Ayrıca Şehir Mezarlığı yolunda da çizgi çalışması yapıldı.

Vatandaşların daha rahat ve sorunsuz bir şekilde bayramlarını geçirmeleri amacıyla Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan hizmet birimleri bayram süresince mesai yapacak. Ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi de bayram süresince hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlar, gerektiğinde çağrı merkezi’nin 444 51 44 numaralı telefonunu arayabilecekler.

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne bağlı çağrı merkezi de yine Kurban Bayramı'nda hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlar su ve kanalizasyon ile ilgili şikayetlerini 185 ve 377 74 44 numaralı çağrı merkezi numaralarını arayarak bildirebilecekler.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sorumluluk alanı içerisindeki tüm ana caddeleri yıkayacak. Ana cadde üzerinde bulunan camilerin avluları ve bayram namazı kılınacak mekanlar yıkanarak cami çevrelerinde gerekli bakım ve temizlikler yapılacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi MEGSAŞ Şirketine bağlı ekmek satış büfeleri Kurban Bayramı süresince vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.

Vatandaşların rahat ve hijyenik bir ortamda kurbanlarının kesmeleri için büyükşehir belediyesi tarafından belirlenen kurban kesim yerlerinde de gerekli denetimler ve ilaçlama çalışmaları yapılacak. Kurban kesimi yapılacak alanlardaki temizlik çalışmaları bağlı bulundukları ilçe belediyeleri tarafından gerçekleştirilecek.

Son Güncelleme: 20.09.2015 19:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.