18 Ocak 2016 Pazartesi 09:54
Malatya'da Liderlik Çalıştayı pozitif ayrımcılık yaptık dedi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "AK Parti olarak kadınlarımıza her zaman pozitif ayrımcılık yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Ama bu, şu olmamalı bence, sırf kadın olduğu için bir yerlere gelme değil, bilgisiyle, birikimiyle bir yerlere gelme ki kadınlarımız bunu zaten sağlıyor" dedi.

Tüfenkci, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya Temsilciliğince bir otelde düzenlenen "Kadın Akademi ve Liderlik Çalıştayı"nın açılışında, toplantının hayırlı olmasını diledi.

Çalıştayda nasıl bir konuşma yapacağını düşündüğünü belirten Tüfenkci, "Cumhuriyet tarihimizden başlayıp kadın mücadelesinin köşe taşlarını mı anlatsam, yoksa AK Parti'nin kadına verdiği önemi, pozitif anayasa değişikliğinden başlayarak esnek çalışmaya, akademisyenlerimiz üniversitede AK Parti'den önce ne kadardı, daha sonra nerelere geldi, çalışan kadın sayımızdan mı bahsetsem diye zihnimde düşünürken, daha cuma günü Diyarbakır Çınar'da karşılaştığım manzaralar, kadınlarımızın oradaki feryatları, İrem bebeğimizin cenazesinde bulunmamız, Esra (Başaran) bacımızı toprağa vermemiz..." ifadelerini kullandı.

Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Gerçekten çukur siyasetiyle, açmış oldukları çukurlarla kadınlarımızı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da evine hapseden lanet terör örgütünden mi bahsetsek veya gerçekten kız çocuklarını, evlatlarını okutmak için yıkık okulların kapılarına kadar gidip, terörden zarar görmesin diye orada bekleyen fedakar analarımızdan mı bahsetsek? Yoksa çocukları, kızları, evlatları dağa kaçırılan veya dağa çıkan annelerden mi bahsetsek? Kadının kadına ayrımcılığından bahsedip, 28 Şubatları mı hatırlatsak veya sizlerin evlerinizde ekmek için yapmış olduğunuz mücadeleleri mi anlatsak? Yama Dağı'nda kadınlarımızın çocuklarını, evlatlarını okutabilmek için davarın peşinde, bu soğukta çadırlarda kaldıklarını mı anlatsak? Yoksa her bir fedakar annemizin 'Yarın ne aş pişirelim, çocuklarımıza ne yedirelim' diye yapmış olduğu mücadeleleri mi anlatsak? Yoksa gerçekten hayatın bir başka aleminde liderlik vasfını taşıyan ve bu noktada da çeşitli kesimler tarafından baskılanan kadınları mı anlatsak diye gerçekten çok düşündüm."

Kadınları "toplumun temel taşı" şeklinde nitelendiren Tüfenkci, fizyolojik farklılıkların ayrımcılığa yol açmadığı bir dünyanın daha doğru olduğunu vurguladı.

Hükümetin, özellikle kadınların sosyal gelişimini, değişimini, eğitimini sağlama noktasında elinden gelen her türlü çabayı gösterdiğine işaret eden Tüfenkci, bunu sürdüreceklerini bildirdi.

"AK Parti olarak kadınlarımıza her zaman pozitif ayrımcılık yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Ama bu, şu olmamalı bence, sırf kadın olduğu için bir yerlere gelme değil, bilgisiyle, birikimiyle bir yerlere gelme ki kadınlarımız bunu zaten sağlıyor. Önemli olan görünür, görünmez engelleri ortaya koymamak, bu engelleri kaldırmak" ifadelerini kullanan Tüfenkci, KADEM'in bu noktada toplumda farkındalık oluşturma, kadınları bir yere getirme ve algıda seçicilik oluşturma adına yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu dile getirdi.

Bakan Tüfenkci, çalıştayda ortaya çıkacak sonuçların kendileri için önemini vurguladı.

64. Hükümet'in reformlarına dikkati çeken Tüfenkci, "Özellikle çalışma hayatında, esnek çalışmayı hayata geçirme noktasında verdiği mücadeleyi de yakinen biliyoruz. Önümüzdeki günlerde böyle bir tasarı paketi de tekrardan Meclisimizin gündemine gelecek. Tabii burada esnek çalışmadan en fazla sizlerin faydalanacağını biliyoruz. İnsan temelinde olaya yaklaştığımızda, meseleyi halletmiş olacağız. Her bir kadınımızın, her annemizin bir lider olduğunu düşünerek, hepinize saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum" dedi.

Tüfenkci, KADEM Kurucu Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz'a kayısı ve kayısıdan üretilen krem, çalıştaya katılan akademisyenlere de teşekkür belgesi verdi.

Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin ile Sare Aydın Yılmaz ve KADEM Malatya Temsilcisi Aysun Bay Karabulut'un selamlama konuşması yaptığı çalıştayı, Suriyeli sığınmacı kadınlar da izledi.

Son Güncelleme: 18.01.2016 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.