25 Şubat 2016 Perşembe 14:58
Malatya'da Maski'ye Ödül

Hayat İçin Su Derneği (HAYSU) ile Uluslararası Girişimciler İş Adamları ve Sanayiciler Derneği (UGİSAD) tarafından düzenlenen "2. Su ve Çevre Ödülleri" töreninde "En Hızlı Gelişen Sular İdaresi" ödülü Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğüne verildi.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara’da düzenlenen ödül töreninde 30 Su ve Kanalizasyon İdaresi arasında "En Hızlı Gelişen Sular İdaresi" ödülüne MASKİ layık görüldü.

Programda konuşan HAYSU Yönetim Kurulu Başkanı Melih Furkan Yapalak, suyun verimli kullanılması, kaynakların korunması, yönetilmesi ve bu konuda stratejiler geliştirilmesinin ülke için vazgeçilmez olduğunu belirtti.

Türkiye'nin su zengini olmadığına anımsatan Yapalak, "Suyun verimli kullanılması, yönetilmesi ve bilincin sağlanması için kuraklığı, kötü senaryoları beklemeyeceğiz. Bu ödüllerle, yerel yönetimlerin suyu verimli kullanması, sağlıklı dağıtımı ve su farkındalığının kazandırılması noktasında çalışmaları izlemeyi, teşvik etmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmaların geliştirilmesine, uygulanmasına, sürdürülmesine ve su kültürünün oluşturulmasına destek oluyoruz" ifadelerini kullandı.
UGİSAD Başkanı Demirhan Daştan da yeni Türkiye'de suya, çevreye, doğaya, tabiatın korunmasına yönelik yapılan yatırımlarla ekonomik, sosyal, sağlık ve bilim alanlarında birçok gelişmeler yaşandığını belirterek, "Sosyal donatı alanları yeterli olan sürdürülebilir şehirler oluşturmak, gelecek nesillere karşı en büyük sorumluluğumuzdur" değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından ödül alan kurum ve kuruluşlar açıklandı.

Törende MASKİ'ye "En Hızlı Gelişen Sular İdaresi" ödülü verildi.

Malatya’nın "En Hızlı Gelişen Sular İdaresi" ödülüne layık görülmesinin mutluluk verici olduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, Büyükşehir Yasası ile yeni kurulan su ve kanalizasyon idareleri arasında yapılanma sürecini hızlı bir şekilde tamamladıklarını kaydetti. Özdemir, "Mesai mefhumu gözetmeden 7/24 çalışan tüm mesai arkadaşlarıma emeklerinden dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ olarak biz büyük bir aileyiz" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 25.02.2016 20:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.