13 Nisan 2016 Çarşamba 11:23
Malatya'da 'Medya Günleri Semineri' Başladı

Malatya'da İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şubesi işbirliğiyle yapılan "Medya Günleri Semineri" başladı.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık, Fethi Gemuhluoğlu Amfisinde başlayan seminerin açılışında, üniversite ve şehir arasındaki iletişim kopukluğunu gidermek amacıyla düzenledikleri etkinliğin öğrencilere faydalı olacağını umut ettiklerini söyledi.

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin Güz de okudukları dönemde iletişim fakültelerinin bulunmadığını Gazetecilik veya Basın Yayın Yüksek Okullarının bulunduğunu belirterek, öğrencilik döneminden bu yana 40 yılı aşkın bir sürenin geçtiğini, bu sürede birçok şeyi değiştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Güz, üniversitede görev yaptığı dönemde üniversitenin dört duvarı arasında kalmadığına değinerek, "40 yıllık süre içerisinde alana ilişkin en fazla yaşadığımız sorun sektörle fakülteleri buluşturamamak oldu. 1980'li 1990'lı yıllarda büyük medya kuruluşları şunu söylerlerdi 'iletişim fakülteleri Türkiye'de ne iş yapıyor, aslında böyle bir fakülteye gerek var mı yok mu ya da bu fakülteleri niye bize devretmiyorsunuz' gibi tartışmalar yapılırdı" diye konuştu.

Yaklaşık 20 yıldır sektörün değiştiğine değinen Güz, "Yanlış hatırlamıyorsam Türkiye'de iletişim fakültelerinin sayısı 60'ı geçti. 8 fakülte varken bu kadar fakülteye ihtiyaç var mıydı diye tartışırdık, şimdi 60'ı geçti fakülte sayımız. Tabi bunun güzel örnekleri var. İletişim fakültesi açılan illerdeki medya alanındaki gelişmeyi fiilen ben de gördüm sizler de görüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Güz, Türkiye'deki temel problemlerden bir tanesinin yerel medyanın gerektiği oranda güçlenememesi olduğunu sözlerine ekledi.

BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı da basın mensuplarının konuşmaktan ziyade yazmayı sevdiğini ifade ederek, dönüşüm ve değişime ayak uydurmak gerektiğini, yenilenmeyen medyanın fazla etkili olamayacağını söyledi.

Son Güncelleme: 13.04.2016 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.