23 Mart 2016 Çarşamba 16:43
Malatya'da Mekteb-i Sultaniye Adlı Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı kutlamaları kapsamında, Bir Hilal Uğruna Ya Rab "Mekteb-i Sultaniye" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Yeşilyurt Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşilyurt Belediyesi, Önce Vatan Şehit Aileleri Derneği, Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri Vakfı ve Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneğince düzenlenen tiyatro oyunu, Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonunda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bayram Akdemir'in yazdığı ve İzzet Akpulat Sanat Merkezi tiyatro grubu oyuncuları tarafından sahnelenen tek perdelik oyunda, 1915 yılında ülkenin içinde bulunduğu savaş ortamında eğitime ara vererek vatan müdafaası için gönüllü olarak cepheye giden Mekteb-i Sultaniye öğrencilerinin kahramanlıkları ve zor şartlar altında kazanılan Çanakkale Zaferi anlatıldı.

Duygu dolu anların yaşandığı oyunun final bölümünde tiyatro oyuncularının Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Serdar Sevgili ve Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu'na Türk Bayrağını teslim etmesi büyük alkış aldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, tiyatro sonrası ekibi kutlayarak, "Çanakkale, destan olmanın yanı sıra istikbalimiz için de bir yol haritası olmalıdır. Nifak tohumlarının içimizde yeşermemesi ancak Çanakkale'deki birlik ve beraberlik ruhuyla mümkün olacaktır. Çanakkale Zaferi, vatanın bağımsızlığı ve özgürlüğü söz konusu olduğunda aziz milletimizin neleri başardığının göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Son Güncelleme: 20.08.2016 16:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.