23 Aralık 2015 Çarşamba 18:37
Malatya'da Mevlit Kandili

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çalık, mesajında, Mevlit Kandili'nin Türk ve İslam dünyasıyla tüm insanlık için bir fırsat olduğunu belirtti.

Bu mübarek gecede insanların Hazreti Peygamber'i örnek alarak hem maddi, hem de manevi açıdan aydınlanabileceğini aktaran Çalık, şunları kaydetti:

"Bu bakımdan, Mevlit Kandili, Efendimizin yaşayışını, hadisini, mesajlarını yeniden hatırlamak, muhasebe etmek ve layıkıyla idrak etmek için bir fırsat. Bu vesileyle, bütün İslam aleminin ve hemşehrilerimizin Mevlit Kandili'ni gönülden tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin tıpkı Peygamber Efendimizin dünyaya ilk teşrifi gibi hayırlar getirmesini, geleceğimize ışık tutmasını, birliğimize ve beraberliğimize vesile olmasını temenni ediyorum."

- Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır

Başkan Çakır da Hazreti Peygamber'in doğumunun insanlık tarihinin en önemli olaylarından olduğunu vurgulayarak, "Güzel ahlakın, adaletin, sevginin, hoşgörünün ve merhametin sembolü Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümünü idrak ediyoruz. Mevlit Kandili, Hazreti Muhammed'in birbirinden güzel özelliklerinin hatırlanmasına vesile olan kutsal gecelerden biridir. Bu gün, onun dürüstlüğünü, yüksek insani değerlerini ve merhamet duygularını anlamak için bir fırsattır" değerlendirmesinde bulundu.

- Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan da sevgi ve rahmet Peygamberi Hazreti Muhammed'in dünyaya gelişinin insanlık için bir kurtuluş olduğunu kaydetti.

Peygamberin hayatının Müslümanlar ve insanlık için örnek olduğunu belirten Gürkan, "Rahmet Peygamberi, bizlere şefkati, vicdanı, affı, sabrı ve hoşgörüyü öğretti, adaleti öğretti. Bizlere düşen Peygamberimizi anlamak ve anlatmaktır. Bugün din, dil, coğrafya ve mezhep ayrımlarından dolayı yaşanan şiddet olayları, bizlere bir kez daha rahmet Peygamberi Hazreti Muhammed'in öğrettiklerine yabancı kaldığımızı göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 23.12.2015 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.