19 Ocak 2016 Salı 10:09
Malatya'da Öğrencilere Ücretsiz Deneme Sınavı yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan 5 bin öğrenciye yönelik ücretsiz deneme sınavı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akademik Başarıyı Arttırma Projesi (MABAP) kapsamında düzenlenen sınava 6 ilçeden öğrenciler katıldı.

Battalgazi Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, proje kapsamında hafta içi ve hafta sonu kurslara alınan ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik deneme sınavı yaptıklarını belirterek, "Bu sınavla, rehber öğretmenlerimizin tespitleriyle öğrencilerimizin eksik yönlerini belirleyeceğiz ve ona göre öğrencilerin çalışmalarını hızlandırıp başarılarını arttırmalarını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Battalgazi, Yeşilyurt, Doğanşehir, Darende, Akçadağ ve Yazıhan ilçelerinden 5 bin kişinin YGS öncesi hazırlık kurslarına devam ettiğini ve sınava bu öğrencilerin alındığını aktaran Bulut, sınavın yapılmasına katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ilgililere teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kültür ve Eğitim Şube Müdürü Mükremin Yağbasan ise "Eğitime Tam Destek" sloganıyla 5 semt konağı, 2 eğitim merkezi ve Kernek Külliyesi olmak üzere 8 merkezde 2 bin 33 ortaokul öğrencisine eğitim verdiklerini kaydetti.

Son Güncelleme: 19.01.2016 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.