28 Temmuz 2015 Salı 18:17
Malatya'da park çalışmaları

MALATYA  - Malatya'nın simge noktalarından birisi olan ve halk arasında "Hürriyet Parkı" olarak bilinen İsmet Paşa Parkı'nda sürdürülen peyzaj çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 20 dönümlük park alanı içerisinde altyapı çalışmaları kapsamında, yağmur suyu drenaj, kanalizasyon, içme suyu şebeke hatları yenilendi, aydınlatma, ağaç aydınlatma ve park sulama hatları yapıldı.

Parkta 8 bin 456 metrekarelik yeşil alan, bin 800 metrekarelik biyolojik gölet, tartan koşu pisti, spor aletleri, yürüyüş yolları ve oturma grupları yer alıyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  zaman içerisinde yıpranan ve güzelliğini kaybetmeye başlayan parkı canlandırmak, eski güzelliğine kavuşturmak ve Malatya'ya tekrar kazandırmak için güzel bir proje hazırlayarak çalışmalara başladıklarını belirterek, "Şu anda çalışmaların büyük ve önemli bölümünü tamamladık. Altyapı çalışmaları ağaçlardan dolayı çok yavaş ilerledi ama artık geri kalan işleri hızlı bir şekilde bitirerek kış mevsimine girmeden önce hizmete açmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 28.07.2015 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.