02 Ağustos 2015 Pazar 16:12
Malatya'da servisçilerden basın açıklaması

MALATYA - Malatya'da servis sürücüleri basın açıklaması yaptı.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin yanındaki alana araçlarıyla gelen servis sürücüleri adına konuşan Malatya Servis Şoförleri Dayanışma Derneği Başkanı Aziz Apaçık, Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl çalışma ruhsatları olmasına rağmen bir plakayı kendilerine 40 bin liraya sattığını ifade etti.

Belediyenin kendilerini mağdur ettiğini ileri süren Apaçık, "Belediye bizlere iş vermediği ve kendi işimizi kendimiz bulduğumuz halde bize 40 bin liraya S plaka sattı. Bunu kabul ettiğimiz halde ruhsat adı altında her yıl 850 lira karşılığı kira bedeli ve her araçtan reklam vergisi alarak bizleri mağdur ediyor. Belediye otobüslerinin içinde 30 yaşından büyük araçlar var. Binlerce yolcu taşıyorlar ama bizim 19 yaşından büyük araçlarımıza S plakamız olduğu halde çalışma ruhsatı vermiyorlar" diye konuştu.

Apaçık, Malatya Büyükşehir Belediyesinin minibüslere hat, taksilereyse durak verdiğini dile getirerek, servisçilereyse bir şey vermediğini savundu.

S plakalı araçların İl Emniyet Müdürlüğü tarafından da bağlandığını iddia eden Apaçık, "Araçlarımızı 60 gün bağlayıp 4 bin 800 lira ceza yazıyorlar. Bunun yanı sıra 2 bin lira da otopark parası ödüyoruz" dedi.

Yetkililere çağrıda bulunan Apaçık, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istediklerini söyledi.

Yaklaşık 20 araçla açıklamaya katılan grup, daha sonra dağıldı.

Malatya'da servisçilerden basın açıklaması

Malatya'da servisçilerden basın açıklaması

Malatya'da servisçilerden basın açıklaması

Son Güncelleme: 02.08.2015 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.