03 Şubat 2016 Çarşamba 14:08
Malatya'da Sobaya Atılan Odunun Patlaması

 Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde sobaya atılan odunun patlaması sonucu aynı aileden 7 kişinin yaralandığı olayda, patlamaya neden olan maddenin ilk belirlemelere göre dinamit lokumu olduğu bildirildi.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Suluköy Mahallesi'nde sobaya atılan odunun içine yerleştirilen patlayıcının infilak etmesinin ardından başlattığı soruşturmayı çok yönlü sürdürüyor.

Jandarma kriminal ile olay yeri inceleme ekipleri, evin odunluğu ve çevresinde başka bir patlayıcının olup olmadığını belirlemek amacıyla dedektör köpeklerle arama yaptı. Aramada, başka bir patlayıcıya rastlanmadı.

Bu arada odun arasına yapıştırılan ve matkabın içine yerleştirilen patlayıcılara ilişkin inceleme devam ediyor.

İlk belirlemelere göre, odunların arasındaki maddenin dinamit lokumu, matkaptakinin ise el yapımı patlayıcı olduğu öğrenildi.

Matkabın içine yerleştirilen düzeneğin ise profesyonelce hazırlandığı belirtildi.

Ekipler, olayla ilgili terör dahil her türlü ihtimalin üzerine duruyor.

Öte yandan, Malatya Devlet Hastanesinde kaldırılan yaralılardan Mehmet Ö, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edildi.

- Olay

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Suluköy Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Ö, 1 Şubat'ta ısınmak için sobaya odun attıktan kısa bir süre sonra patlama meydana gelmişti. Patlamanın etkisiyle soba parçalanırken odadaki Mehmet Ö. ile eşi Zahide, çocukları Serap, Seher, Servet, Samet ve Melek yaralanmıştı.

Zahide Ö'nün ifadesinde, sobanın içine koydukları odunun farklı olduğunu söylemesi üzerine, evin odunluğunda detaylı inceleme yapılmıştı. Burada, iki odunun arasına yapıştırılan ve matkabın içine yerleştirilen 3 patlayıcı bulunmuştu.

Son Güncelleme: 03.02.2016 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.