18 Şubat 2016 Perşembe 14:33
Malatya'da Su Depoları Yenileniyor

 Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, su terfi istasyonlarıyla içme suyu şebekesinin etkin ve verimli bir şekilde kontrol ve kumandasını sağlamak amacıyla Malatya sınırları içindeki bütün su depolarını yeniliyor.

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, yazılı açıklamasında, daha temiz ve daha iyi yönetilebilen su yönetimi için hazırladıkları projelerin bir bir hayata geçirildiğini belirtti.

Malatya genelindeki içmesuyu çalışmalarına hız verdiklerini aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Bütün depoların modernizasyonu yapıyoruz. Uzun vadeli çalışmalara imza atıyoruz. İlk etapta Malatya merkezde bulunan 36 su deposuna online izleme sistemi kurduk. Bu sayede su depolarının su seviyeleri, mevcut hacimleri, su depolarından şebekeye verilen su miktarları, terfi merkezlerindeki hat basınç değerleri, motor ve vanaların durum pozisyonları merkezden izlenecek ve müdahale edilebilecek. Depolardaki seviye durumlarını göre iletim hatları üzerinden gerekli manevralar yapılarak su seviyesinin düşük olduğu bölgelere suyun aktarılması sağlanmaktadır. Sistemde bulunan tüm içme suyu depolarına anlık ölçüm sistemi montajı en kısa sürede yapılacak."

Kayıp ve kaçak suların önüne geçmek için ana hat üzerinde debimetre takip sistemini uygulamaya koyduklarını belirten Özdemir, "Malatya merkez Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde 11 farklı noktada debimetre ölçümü yapıldı. 36 Malatya merkez ve bin 194 ilçelerde bulunan toplamda bin 230 su deposu kayıt altına alındı" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 19.02.2016 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.