13 Ocak 2016 Çarşamba 12:11
Malatya'da Ticaret Bakanı Tüfenkci insafına bırakmayacaklarını belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki esnafı, halkı, öğrencileri hiçbir zaman terör örgütünün insafına bırakmayacaklarını belirtti. 

Tüfenkci, Esnaf ve Sanatkar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren'in ziyaretinde yaptığı konuşmada, dün Van ve Diyarbakır'daki terör saldırılarında 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, şehitlerden Buhari Ağçelik'in de Malatyalı olduğunu hatırlattı. 

Tüm şehitlerin ailelerine sabır ve başsağlığı dileklerini ileten Tüfenkci, "Bizler huzuru, istikrarı yakalamak için çukurları kapatırken, huzura, barışa, kardeşliğe uzanan yolları çukurlardan temizlemeye çalışırken, birileri bu millete inat özellikle çukur, siyasetini, çukurları kazarak orada ayrımcılığa yol açacak ve oradaki insanları yalnızlaştıran, yaşam hakkını, özgürlüklerini alan bir siyaseti marifetmiş gibi sunmanın peşindeler. Bizler esnafımıza, ticaret erbabımıza iş ve aş derdinde olurken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki esnafımıza nasıl daha fazla kalkındırırız, iş adamlarımızı nasıl daha fazla ihracat yapar hale getirip 'onlara toplumsal refahtan daha ne kadar pay aldırabiliriz'in hesabını yaparken, yeni yeni yollar, köprüler, tüneller inşa ederken, birileri de o halka inat o halkı yalnızlaştırmaya, fakirleştirmeye ve Kürt halkını kendi öz benliğinden, kimliğinden uzaklaştırarak Marksist, Leninist hedeflerine doğru yol almanın peşindeler" diye konuştu. 

Hükümet olarak her zaman esnaf camiasının yanında olduklarını dile getiren Tüfenkci, esnafın sorunlarına da hiçbir zaman bigane kalmadıklarını vurguladı. 

Bakan Tüfenkci, esnafa yönelik tüm vaatlerini teker teker hayata geçirmeyi sürdürdüklerini belirtereki, seçimlerden önce emekli esnafların maaşlarındaki yüzde 15 kesintiyi kaldıracaklarını söylediklerini ve bunu da yaptıklarını kaydetti. Esnafa faizsiz kredi verecekleri yönündeki vaatlerini de hükümet kurulur kurulmaz ilk icraatlar arasında yerine getirdiklerini ifade eden Tüfenkci, genç girişimcilere, KOBİ'lere yönelik kredi desteği vaatlerini de hayata geçirdiklerini anlattı. Tüfenkci, "Geçen Bakanlar Kurulu'nda yapmış olduğumuz istişarede de hükümet kurulur kurulmaz, kısa bir zamanda seçimden önce vadettiklerimizin yüzde 30'unu hayata geçirmişiz. Reform niteliğindeki yasaları da bir bir Meclis'e sevk etmeye başladık" dedi. 

Esnaf camiasında 30 bin liralık faizsiz kredinin büyük bir sevinç yaşattığını aktaran Tüfenkci, ancak bu kredilerde esnafın eline 27 bin 500 gibi bir rakam geçtiğini ve bu konuda esnaf teşkilatlarının kendilerine bu sıkıntıları ilettiğini anlattı. Bu konuda Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve diğer ilgililerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdiklerini ileten Tüfenkci, "Neticede geldiğimiz noktada bundan sonra esnafın eline, kesintileri minimuma indirerek, 29 bin 500 lira geçecek. Bu esnaflarımız için büyük bir imkan, esnafı da memnun eden bir durum diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

- "Huzur, barış olduktan sonra tüm sorunları aşarız" 

Bakan Tüfenkci, ticari amaçla eşya taşımacılığı için alınan K1 yetki belgesi konusunda özellikle şoförlerin önemli şikayetleri bulunduğunu, bununla ilgili de bir çalışma başlattıklarını, ilerleyen günlerde bir netice alınacağına inandığını söyledi. Tüfenkci, "Huzur, barış, istikrar olduktan sonra bu sorunları biz rahatlıkla aşarız. Eğer esnafımız güven içerisinde kepenklerini açıyorsa, 'Bismillah' deyip tezgahlarının arkasına geçiyorsa, akşam da evine ne kazanmışsa Rab'bine şükredip götürüyorsa ve bunu huzur içerisinde çocuklarına yediriyorsa en büyük nimet bu ama bu nimeti o esnaflarımıza çok gören terör örgütü var. Sözde kendi halkları için çalıştıklarını ifade ediyorlar" diye konuştu. 

Doğu ve Güneydoğu'daki esnafa da Bağ-Kur ya da SSK primlerinin, vergilerinin ertelenmesi gibi ciddi destekler verdiklerini, birtakım tedbirler aldıklarını ifade eden Tüfenkci, "Oradaki bütün esnafımızın, ticaret erbabımızın terör örgütünün vermiş olduğu zararların tamamının karşılanması noktasında bizler elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hiçbir zaman o bölgedeki esnafımızı, halkımızı, öğrencimizi o terör örgütünün insafına bırakmayacağız" dedi. 


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TüfenkciMalatya

Muhabir Volkan Kaşik Redaktör Tuba Karahan
Yayınlayan Ülkü P. Karakuş
4 Y-7265830  Malatya    11-01-2016 15:58    
Newsml 1.2 indir
Newsml 2.9 indir
Metin
Bülten
GenelYerelMalatya
A- A A+
Kategori
Genel Politika
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:
- "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bir terörist kalmayıncaya kadar, silahlar betona gömülene kadar teröristler bu ülkeyi terk edene kadar bu mücadele de devam edecek"
- "O bölgede (Doğu ve Güneydoğu Anadolu) yaşayan insanları tebrik ediyorum. Özellikle bu terörün baskısına rağmen dimdik ayakta durmaya çalışmaları ve devletin yanında yer almalarından dolayı. Bizler de hükümet olarak o insanların elbetteki her sorununda dün olduğu gibi bugün de yanlarındayız"
MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bir terörist kalmayıncaya kadar, silahlar betona gömülene kadar teröristler bu ülkeyi terk edene kadar bu mücadele de devam edecek" dedi.

Tüfenkci, Malatya Gazeteciler Cemiyeti ile Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyetlerini ziyaret etti.

Ziyaretlerde konuşan Tüfenkci, Van ile Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olanlar için Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına da sabırlar diledi.

Şehitlerin mücadele sonucu döktüğü kanların bedelinin dirhem dirhem tüm teröristlere ödetilmesini isteyen Tüfenkci, "Biz kandan, çukurdan yana değiliz ama Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bir terörist kalmayıncaya kadar, silahlar betona gömülene kadar, teröristler bu ülkeyi terk edene kadar bu mücadele de devam edecek. Çünkü biz Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da özellikle PKK'nın orada yaşayan Kürt halkına yaptığı zulmü sonlandırma adına bütün gücümüzle mücadele yapacağız ve oradaki insanlara da bütün Türkiye'de olduğu gibi barışı, kardeşliği hakim kılacağız. Esnafın, tüccarın işinin, aşının peşinde olduğu, huzur içerisinde kepenklerini açtığı bir ortamı inşallah kısa zamanda sağlayacağız" diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki terörle mücadelenin bütün coğrafya temizlenene kadar devam edeceğini vurgulayan Tüfenkci, "Bu mücadele elbette ki bir bedel ödeniyor. Bedel ödeyenlerin yakınlarına sahip çıkmak ülke olarak bizim görevimiz. Biz istiyoruz ki kardeşlik, barış, demokrasi olsun" dedi. 

O coğrafyada yaşayanların huzur içerisinde ticaretini yapması, evine aş götürmesi, eğitimlerini tamamlaması için bu mücadelenin gerekli olduğunu aktaran Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Ama birileri buna inat özellikle o bölgedeki insanların yaşam hakkından tutun da eğitim, sağlığa erişebilme hakkına kadar her alanda hayatı zehir ederek o insanları o bölgeden kaçırmanın hesabını yapıyorlar. O bölgede yaşayan insanlarımızı tebrik ediyorum. Özellikle bu terörün baskısına rağmen dimdik ayakta durmaya çalışmaları ve devletin yanında yer almalarından dolayı. Bizler de hükümet olarak o insanların elbetteki her sorununda dün olduğu gibi bugün de yanlarındayız."

Tüfenkci, terörün bölgede yaşayan insanların temel haklarını almalarını engellemeye yönelik çabalarına karşın güvenlik güçleri, sağlık çalışanlarının yöre halkının yardımına koşmalarını saygıyla ve takdirle karşıladıklarını dile getirdi. Tüfenkci, bölge insanının refahı için ne gerekiyorsa yapma noktasında tüm bakanlıkların el birliği yaptığını belirtti.  

Geçen hafta Şırnak ve Silopi'de bulunduğuna işaret eden Tüfenkci, "Orada hayatı o bölgenin insanlarına zehir edenlerin bunun hesabını vereceğini bilmeleri gerekir. Nitekim gelinen nokta itibariyle güvenlik güçlerimiz başarı sağlamışlardır" ifadesini kullandı. 

- Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ziyaretleri gerçekleştirdiklerini vurgulayan Tüfenkci, gazetecilerin ve camianın sıkıntılarını bildiklerini söyledi.

Tüfenkci, basının özgürleştirilmesi noktasında hem patrona, hem iktidara hem de kamuya karşı özgür bir duruşu sergilemelerinin hep yanında olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na veya Başbakanı'na hakarete de asla ve asla izin vermemek gerektiğini de biliyoruz. Esasında ne Başbakan ne Cumhurbaşkanına hiçbir şahsa iftiraya varan beyanların arkasında olunmaması gerektiğini de biliyoruz. Bu ince çizgide gerek cemiyetlerimiz gerek derneklerimiz ciddi anlamda gayret gösteriyorlar. Esasında basın camiasının büyük bir bölümü de kendilerinin özgürlükten yana ancak iftiradan uzak bir çalışma ortamının olmasını her zaman arzuluyorlar. Tabi çalışanlarla ilgili gerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını ilgilendiren yönüyle gerekse süreli ve süreli yayınların uzun süreli ekonomik anlamda desteklenmesiyle ilgili bir takım sıkıntılar olduğunu biliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllar, barışın, kardeşliğin, özgürlüğün hakim olduğu kalemin önemli bir yer edindiği bir ülke hayaliyle tüm çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, bayramlarını da kutluyorum."

Son Güncelleme: 13.01.2016 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.