20 Mart 2016 Pazar 12:33
Malatya'da Türgev'li Üniversitelilerden Terör Mağduru Öğrencilere Destek

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Başkanı Arzu Akalın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki yurtlarında barınan üniversitelilerin, dersleri aksayan terör mağduru öğrencilere eğitim desteği vereceğini bildirdi.

Akalın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akademi özelliği de taşıyan TÜRGEV yurtlarının Türkiye'ye yenilik getirdiğini söyledi.

Yurtlarında kalan öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Akalın, onlara sadece barınma imkanı sunmadıklarını, özellikle ilim noktasında daha ileriye gitmeleri için destek olduklarını ifade etti.

Sadece belirli kentlere değil ülkenin her bölgesine ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Akalın, "Tüm yurtlarımızı aynı standartlarda yapıyoruz. İstanbul'daki standartlarımız nasılsa doğudaki ya da güneydeki yurdumuz da aynı imkanlara sahip. Bütün yurtlarımızı aynı standartta inşa edebilmek için çaba gösteriyoruz." dedi.

Akalın, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde de yurtlarının bulunduğuna işaret etti.

Bu bölgelerde son zamanlarda herkesi üzen terör olayları yaşandığını hatırlatan Akalın, şöyle konuştu:

"Orada gerçekleştirmeyi planladığımız bazı çalışmalarımız olacak. Siirt'te Emine Erdoğan Kız Yurdu var. Faaliyetlerimizden birini nisan ayının başında orada gerçekleştireceğiz. O bölgede görev yapan öğretmenlerimizle TÜRGEV yurtlarında kalan öğrencilerimizi kaynaştıracağız. Bölgedeki öğrenciler, terör olaylarından dolayı bazı sıkıntılar yaşadı. Doğu ve güneydoğudaki yurtlarımızda barınan üniversiteliler, bölgedeki terör olaylarından mağdur olan ve dersleri aksayan öğrencilere eğitim desteği verecek. Bu öneri de üniversite öğrencilerimizden geldi.Gerçekten çok mutlu olduk. İnşallah bunun da çalışmasını önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz."

Akalın, gençleri, ders dışında farklı aktivitelerle ilgilenmeleri noktasında teşvik ettiklerini vurguladı.

Yurtlarda mesleki eğitimin yanı sıra sanat ve müzik gibi sosyal alanlarda çalışma yaptıklarını anlatan Akalın, "Hepimiz şunun farkındayız ki üniversiteyi bitirdikten sonra hemen iş hayatına girdiğimiz için bizi saran sorumluluklar daha ön plana çıkıyor. Ondan sonra bir sanata ilginiz varsa, o alanda çalışma yapmak için çok vaktiniz olmuyor." ifadelerini kullandı.

TÜRGEV yurtlarında ise resim ve çeşitli meslek atölyelerinin bulunduğunu dile getiren Akalın, "Zamanları el verdiği ölçüde, bu atölye çalışmalarında resim, dikiş, kütüphanede kitap okuma, spor olsun, bu faaliyetlerle öğrenci kardeşlerimizi desteklemiş oluyoruz." dedi.

Öğrencilere maddi anlamda destek de verdiklerini ifade eden Akalın, eğitim için yurt dışına gidenlere de TÜRGEV yurtlarında barınma ve burs imkanı sunduklarını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 20.03.2016 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.