20 Ağustos 2015 Perşembe 12:05
Malatya'da Uluslararası Troleybüs

MALATYA   - Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliğince (UITP) organize edilen Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı Malatya'da gerçekleştirecek. 

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Ulaşım AŞ'nin ev sahipliğinde düzenlenecek çalıştayda, dünyanın önde gelen kentlerinin troleybüs işletmecileri ve CEO gibi üst düzey karar vericilerden oluşan UITP komitesi 1-2 Ekim'de Malatya'da bir araya gelecek. 

UITP Genel Sekreteri Alain Flausch, Türkiye'de son dönemde toplu taşımacılık alanında ciddi gelişmeler yaşandığını ve Malatya’nın toplu ulaşımda trambüsü kullanmasıyla Türkiye toplu taşımına yeni bir vizyon kazandırdığını ifade etti.

Flausch, UITP yönetim kurulu olarak Uluslararası Trambüs Çalıştayı'nı Malatya'da yaparak projenin tüm diğer üst düzey yöneticiler tarafından yerinde görülmesini arzuladıklarını kaydetti.

Malatya Ulaşım AŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı da dünyadaki trambüs işletmecilerinin üst düzey yöneticilerini Malatya'da ağırlayacak olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, bu şekilde tüm dünyanın Malatya'nın ulaşım yatırımlarını görme fırsatını yakalayacağını vurguladı. 

Toplu taşıma konusunun masaya yatırılacağı çalıştayda UITP'nin halihazırdaki projeleri ve toplu taşımacılık sektörünün geleceği ele alınacak. 

Son Güncelleme: 20.08.2015 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.