22 Mart 2016 Salı 17:08
Malatya'da Üniversiteli Gençlerden Lösemili Miniklere Destek

 İnönü Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Grubu (TODUP) üyesi gençler, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde lösemi tedavisi gören çocuklara moral vermek için etkinlik düzenledi.

Üniversite Sosyal Tesisleri önünde buluşan, aralarında bisikletli bir grup gencin de olduğu yaklaşık bin üniversite öğrencisi, ellerinde rengarenk uçan balonlar ve lösemi hastası miniklerin isimlerinin yazılı olduğu dövizlerle "Umuda Yolculuk Yürüyüşü" gerçekleştirdi.

Sosyal tesisler önünden İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kadar yürüyen grup, haberleri olmadan aileleriyle fakülte önüne indirilen lösemi hastası çocuklarla buluştu.

"Güzel Günler Göreceğiz" adlı şarkıyı seslendiren üniversiteliler, lösemi hastası çocuklara oyuncak ve kıyafetler, ailelerine de karanfil hediye etti.

Miniklerin moral bulmaları için rengarenk balonları yine şarkılar eşliğinde gökyüzüne salan gençler, lösemili çocukların keyifli vakit geçirmelerini sağladı.

Burada konuşan TODUP Başkanı Suat Toktaş, bir süre önce iki lösemilinin hayatını kaybettiğini söyledi.

"Meleklerimiz" dedikleri lösemili çocuklara yalnız olmadıklarını hissettirebilmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Toktaş, hasta çocuklara umut olabilmek için kan bağışı konusunda herkesin duyarlı davranması gerektiğini dile getirdi.

Yürüyüşün ardından gençler, lösemi hastası minikler için alana kurulan çadırda kan bağışında da bulundu.

Son Güncelleme: 22.03.2016 17:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.