03 Mayıs 2016 Salı 13:13
Malatya'da 'Yöresel Kına Gecesi' Düzenlendi

 Malatya'da engelliler için "Yöresel Kına Gecesi" düzenlendi.

Kent Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezinin salonunda düzenlenen programda konuşan Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonrası düzenlenen eğlence programının engellilerin stresini ve yorgunluklarını atması için önemli olduğunu belirtti.

Pektaş, engelli insanların hayata sınırlı ve engelli bakmadıklarını kaydederek, bu sebeple bu kişilerin bakış açısının toplum için çok kıymetli olduğunu anlattı. Abdullah Pektaş, toplumda engelli bilincinin oluşmasının önemli olduğunu belirterek, engellilere fırsat verildikçe kabiliyetleri çerçevesinde her işin üstesinden gelebileceklerini kaydetti.

Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Seyit Soner Yılmaz da grup olarak amaçlarının engellilerin her alanda yaşadıkları sıkıntıları asgariye indirmek, engellilerin hayatını kolaylaştırmak, onları yalnız bırakmamak ve bu alanlarda toplumsal bir duyarlılık oluşturmak olduğunu belirtti.

Programa, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilal Genç, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü Okutman Münir Şahin, İngilizce bölümü öğrencileri, Kent Konseyi Engelliler Grubu üyeleri ve aileleri katıldı.

Son Güncelleme: 03.05.2016 19:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.