03 Mart 2016 Perşembe 17:13
Malatya'daki 60 Stk Temsilcisi Terörü Kınadı

Malatya'da Battalgazi Belediyesi ev sahipliğinde bir araya gelen 60 sivil toplum kuruluşu temsilcisi terörü kınadı.

Battalgazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şeker Fabrikası Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen "Yeni Bir Anayasa" konulu toplantının açılışında konuşan Malatya Toplum Gönüllüleri Platformu Basın Sözcüsü Ahmet Aygün, Türk milletinin Kürt'ü, Türk'ü, Çerkez'i, Laz'ı, Alevisi, Sünnisi ile barış ve kardeşlik duyguları içinde bir arada yaşadığını belirtti.

Asırlara dayalı bu kardeşliği sarsmak isteyen bazı iç ve dış mihrakların gayretiyle, dönem dönem ülkenin başına bela edilen terör olaylarının yeniden gündemde olduğunu ifade eden Aygün, "Ankara’da masum vatandaşlarımızın ölmesine sebebiyet veren olaylar açıkça göstermektedir ki, ülkemizle alakalı derin hesapları olan dış düşmanlar ve içimizdeki işbirlikçileri, terör örgütlerini kullanarak memleketimizin huzur ve istikrar ortamını bozmaya çalışmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Terörü ve teröre destek verenleri kınadıklarını vurgulayan Aygün, şöyle devam etti:

"Adı ve amacı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin yüzyıllarca üzerinde kardeşçe yaşanılan bu topraklarda birlikte yaşama iradesine haince engel olmaya çalışan terörü ve destek veren iç ve dış mihrakları nefretle kınıyoruz. Ülkemizde barış ve huzur ortamını istemeyen odaklarca harekete geçirilen terör örgütlerinin asker, polis ve sivil vatandaşlara art arda yaptığı saldırılarla Türkiye yeniden terör sarmalının içine çekilmektedir. Yoğunlaşan terör saldırılarının başka bazı amaçlar yanında, ülkemizin gelişme yolunda attığı adımları engellemeyi hedeflediği, hepimizce bilinmektedir."

Terör örgütü PKK'nın Kürtlerin etnik ve bölgesel sorunlarını, DAEŞ terör örgütünün de Müslümanların haklarını savunan bir örgüt olmadığına vurgu yapan Aygün, "Her iki örgüt de Türkiye'nin gelişmesinden rahatsızlık duyan küresel güçlerin böl, parçala, sömür anlayışının birer maşasıdır. Şu iyi bilinmelidir ki terörle mücadele Kürtler ile Türklerin mücadelesi değil, milletimizle teröristlerin ve onlara destek verenlerin mücadelesidir. Terörün hedef seçtiği kitle ne asker ne polis ne Türk ne Kürt ne sağcı ne solcu ne Alevi ne de Sünnidir. Seçilen kitle topyekun bir millettir” ifadelerini kullandı.

Aygün, terörü oluşturan sebepler yok edilmeden terörün bitmeyeceğini, insan kaynağı, para, silah, temel gıda maddeleri, uyuşturucu üretimi ve ticareti gibi terörü besleyen damarların kurutulması gerektiğine vurgu yaptı.

Toplantıya, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Hazreti İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, Malatya Toplum Gönüllüleri Platformu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Son Güncelleme: 04.03.2016 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.