05 Mayıs 2016 Perşembe 14:48
Malatya'daki Okullarda Kuru Üzüm Dağıtımına Başlandı

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında öğrencilere kuru üzüm dağıttı.

Battalgazi Fırat İlkokulu'na gelen Kamçı, burada öğrenciler tarafından çiçekle karşılandı.

Bir süre okul idarecileri ve öğrencilerle sohbet eden Kamçı, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının ortaklaşa bir program yaptığını anımsatarak, "Yarını emanet edeceğimiz siz çocuklara kuru üzüm dağıtılıyor, süt dağıtılıyor. Bu ikinci dönemde de kuru üzüm dağıtılacak." dedi.

Öğrencilerden kuru üzümün yararlarına ilişkin görüşlerini alan Kamçı, daha sonra Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi'yle öğrencilere kuru üzüm dağıttı.

Program kapsamında 25 gramlık paketlerde hazırlanan kuru üzümler Malatya'da 426 okuldaki 64 bin öğrenciye dağıtılacak. 4 hafta boyunca sürecek program kapsamında kentte 256 bin 492 paket kuru üzüm öğrencilere verilecek.

Son Güncelleme: 05.05.2016 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.