27 Mart 2016 Pazar 19:03
Malatya'dan '44 Günde 44 Tır Yardım Kampanyası'

Malatya'da, terör mağdurları ile Suriyeliler için başlatılan "44 Günde 44 Tır Yardım Kampanyası" çerçevesinde ilk tır, Mardin'e uğurlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Malatya Eczacı Odası ile sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle kentin plaka kodu "44" tırlık yardım kampanyası düzenlendi.

İlk tırın Mardin'e gönderilmesi dolayısıyla, kurum binası arkasında tören gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, törende, Suriye'deki iç savaşın uzun yıllardır sürdüğünü belirtti.

"Avrupa ve Amerika'nın çizdiği kompozisyon eşliğinde savaşlar yaşanıyor. Suriye, Irak başta olmak üzere İslam coğrafyası hala kan deryasında." ifadesini kullanan Mumcu, şöyle devam etti:

"Maalesef son dönemde artan terörle Doğu Anadolu ve Güneydoğu'daki bir takım illerimizde insanlarımız mağduriyet yaşamaktadır. Bütün bunlara Malatya halkı elbette duyarsız kalamazdı. Bazı derneklerimiz, meslek kuruluşlarımız münferit hazırlıklar yapıyorlardı, zaman zaman da birlikte yardımlar yapıyorduk. Valiliğimiz ve belediyemiz başta olmak üzere geniş katılımlı bir organizasyonla '44 Günde 44 Tır Yardım Kampanyası'nın startını verdik. 44 tır, Malatya için çok büyük bir sayı değil. Biz bunun da üzerine çıkmayı hedefliyoruz."

İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Malatya Temsilcisi Nihat Erkuş ise yurt içi ve dışındaki mazlum ve mağdurlara insani yardımlarının devam ettiğini bildirdi.

Hazırladıkları yardım tırının terör mağdurlarına ulaştırılmak üzere Mardin'e gönderileceğini kaydeden Erkuş, emeği geçenlere teşekkür etti.

Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım da "hayır işlerinde yarış" düsturuyla çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Gerek yurt içi gerekse yurt dışında mazlum ve mağdur durumdaki kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyemize, İyilikder’e katkıda bulunan diğer kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yardım tırı, dualarla Mardin'e gönderildi.

Malatya'dan

Malatya'dan

Son Güncelleme: 28.03.2016 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.