09 Mart 2016 Çarşamba 13:03
Malatya'dan Kısa Kısa

 Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezinde (MABESEM) Akustik Montaj-Dublaj Atölyesi kuruldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, atölye MABESEM tarafından verilen kurs ve yapılan seslendirmeler için kullanılacak.

Malatya'nın en iyi stüdyolarından biri olacağı belirtilen atölyede, ses eğitim kursu, sesli eserlerin montajı, dublaj ve seslendirmeler yapılacak.

Bugüne kadar çıkardığı 8 sesli eseri dışarıda hazırlayan MABESEM'ce bundan böyle eserler bu atölyede icra edilecek.

Sesli Masallar 3'ün hazırlık çalışmaları yeni stüdyoda devam ediyor.

Atölyede, Radyo Tiyatrosu da yapılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Akustik Montaj-Dublaj Atölyesi'ni gezdi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gencay, Çakır'a stüdyo ile ilgili bilgi verdi.

- Kadın çalışanlara kanser eğitimi

Battalgazi Belediyesinde çalışan kadın personele kanser konulu eğitim verildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Battalgazi Belediyesi ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından belediyenin kadın çalışanlarına kanser, kanserden korunma ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinin faaliyetleri hakkında bilgi aktarıldı.

Battalgazi Belediyesinin toplantı salonunda düzenlenen programda İl Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli doktor Özgür Özdemir kanser hastalığında erken teşhis ve yapılması gerekenleri anlattı.

Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da vatandaşları bitkisel ilaçlar konusunda uyararak, "Yanlış uyguluma ve tedaviler kişinin hayatına mal olabilir. Özellikle televizyonlarda bitkisel ilaçlarla ilgili reklam amaçlı tanıtımlar, bir de bakıyorsunuz ki ailelerde faciaya neden olabiliyor" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 09.03.2016 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.