18 Mayıs 2016 Çarşamba 18:13
Malatya'dan Suriyelilere Yardım

 Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Eczacı Odası ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı iş birliğinde başlatılan "44 günde 44 tır" yardım kampanyası kapsamında, Darende Belediye Başkanlığı, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar tarafından toplanan 1 tır insani yardım malzemesi dualar eşliğinde Suriyelilere gönderildi.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, çarşı merkezindeki uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Suriye direnişinin Müslümanların onuru olduğunu ve sonuna kadar bu direnişe destek vereceklerini söyledi.

Kadirşinas bir beldenin evlatları olarak Suriye’deki Müslümanlara her zaman desteklerinin artarak süreceğini ifade eden Eser, şunları kaydetti:

"Suriye denildiğinde kalplerimize bir acı saplanıyor. Onların yaşadığı acıyı biz burada kalplerimizde her zaman en derin şekilde hissediyoruz. Şer güçlerinin beraberce Müslümanları katletmesine hiçbir zaman tepkisiz kalmadık kalmayacağız da. Darendeli kardeşlerim evlerinde paylaşabileceği ne varsa buraya getirerek örnek bir birlikteliğe imza atmıştır. Bu ağır imtihan içerisinde açlıkla mücadele eden Suriyeli kardeşlerimizin yanında olan tavrımız her zaman devam edecek ve yardım kampanyalarımız sürecektir."

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Ahmet Varol tarafından yapılan duanın ardından yardım tırı uğurlandı.

Malatya'dan Suriyelilere Yardım

Malatya'dan Suriyelilere Yardım

Son Güncelleme: 19.05.2016 20:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.