07 Nisan 2016 Perşembe 15:38
Malatya'dan Terör Mağdurları Ve Suriyelilere Yardım

Malatya Büyükşehir Belediyesince kentin plaka kodu baz alınarak terör mağdurlarıyla Suriyelilere yönelik yürütülen "44 Günde 44 Tır Yardım" kampanyası sürdürülüyor. Kampanya çerçevesinde toplanan 2 tır yardım malzemesi ve 86 koli ilaç, Diyarbakır, Van ve Gaziantep'e gönderildi.

İyilik-Der ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarınca da desteklenen kampanya kapsamında toplanan 2 tır yardım malzemesi ve 86 koli ilacın bölgeye gönderilmesi dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde tören düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımların devam ettiğini belirtti.

Özellikle İyilik-Der ve İHH'nın kendilerine büyük destek verdiğini aktaran Şengün, "Bu yardımlarımız doğudaki mağdurlara ve mültecilere gönderilmek üzere hazırlandı. Diyarbakır ve Van'a gidecekler. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Tüm kardeşlerimin Regaip Kandili'ni kutluyorum." dedi.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Öner Özer de tüm İslam aleminin Regaip Kandili'ni kutlayarak "Bugün hayır kervanında birlikteyiz. Belediyemizin organize ettiği ve duyarlı sivil toplum kuruluşlarımızın katkısıyla temin edilen yardımları gönderiyoruz. Bu yardım tırlarını Türkiye'nin dört bir yanındaki yardımlara ilaveten gönderiyoruz. Rabb'im, ülkemize güzel günler ihsan eylesin. Emeği geçenlerden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

- Tırlar Diyarbakır, Van ve Gaziantep'e gönderildi

İyilik-Der Malatya Temsilcisi Mehmet Yel ise içerisinde temel gıda maddelerinin yer aldığı bin kolinin bulunduğunu tırlardan birinin Diyarbakır'daki, diğerinin de Van'daki terör mağduru ailelere gönderileceğini aktardı.

Yel, Malatya Büyükşehir Belediyesince temin edilen 150 bin lira değerindeki 86 koli ilacın da Gaziantep'te Suriyeli hastaların tedavi gördüğü hastaneye teslim edileceğini bildirdi.

İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin de Regaip Kandili dolayısıyla yardım konvoyunun daha da anlamlı olduğuna işaret ederek günümüzde her zamankinden daha fazla kardeşliğe ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Hayırseverlere ve destek veren kuruluşlara teşekkür eden Derin, şunları kaydetti:

"Biz, binlerce yıl aramızdaki farklılıkları gözetmeksizin bir arada yaşamayı başarmış bir milletiz. Tekrar bunu başaracağız. Bir ve beraber olacağız. Kenetleneceğiz. Bu tırlar, sembolik anlamda bunu ifade ediyor. Aramıza sınır koymak isteyenlere, hiçbir sınır koyamayacaklarını, farklılıkların bizi bölemeyeceğini ifade etmek amacıyla tırlarımız kardeşlik elini uzatan tırlar olacak."

Son Güncelleme: 08.04.2016 17:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.