24 Şubat 2016 Çarşamba 17:58
Malatyalılar Sağlık İçin Yürüdü

Malatya'da sağlıklı yaşam ve obeziteyle mücadele kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Sağlık Bakanlığınca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" projesi kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Battalgazi Belediyesince gerçekleştirilen etkinliğe katılan vatandaşlar, Orduzu Arslantepe Caddesi boyunca yürüdü.

Arslantepe Höyüğü'nün önünde gazetecilere açıklama yapan İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Burak Yıldırım, toplum sağlığını ciddi şekilde tehdit eden obeziteyle mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Bu kapsamda hareket etmenin önemine dikkati çeken Yıldırım, "Halkımızı hareketli bir hayata ve düzenli spor yapmaya teşvik etmek amacıyla bu yürüyüşleri düzenli aralıklarla gerçekleştiriyoruz" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Kazancı da milattan önce 5 bin yıllarından bu yana yerleşimin bulunduğu Arslantepe Höyüğü'ne işaret ederek, bu yürüyüşe burayı da dahil etmek istediklerini söyledi. Kazancı, yürüyüşe katılan öğrencilerin höyüğü ve buradaki açık hava müzesini de gezeceğini kaydetti.

Kazancı, 7 ayrı katmanı ve 27 kültür birikimi bulunan höyüğün UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için başvuru yaptıklarını hatırlatarak, listeye alınması için gereken çalışmalara devam ettiklerine işaret etti.

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Eyüp Önler de Arslantepe Höyüğü'nün sağlıklı ve doğru tanıtılması noktasında belediye olarak çalışmalar yürüttüklerini kaydederek, bu programı da bu kapsamda tertiplediklerini aktardı.

Önler, sağlıklı nesiller yetiştirmek için tarihi eserlerin de geleceğe aktarılmasının önemini belirtti.

Konuşmaların ardından yetkililer ve vatandaşlar Arslantepe Açık Hava Müzesi'ni gezdi.

Son Güncelleme: 25.02.2016 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.