02 Mart 2016 Çarşamba 15:43
Malatyalılardan Güvenlik Güçlerine Mektuplu Destek

 Malatya İnsani Yardım ve Terörü Telin Platformunca bir hafta önce başlatılan "Terörü Kınıyorum Askerime Polisime Yazıyorum" kampanyası kapsamında yazılan 30 bin mektup, Güneydoğu'da terörle mücadelede görev alan güvenlik güçlerine gönderilecek.

Himayeye Muhtaç Yaşlılar Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER) Başkanı ve platformun sekreteri Ayşe Ece Budan, dernekte düzenlenen basın toplantısında, kampanya kapsamında yapılan çalışmaları anlattı.

Vatan için gözünü kırpmadan canını veren şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara şifa dileyen Budan, ülkenin güvenliği için yaralanan gazileri de şükran ve minnetle andıklarını belirtti.

Ayşe Ece Budan, "Tek vatan, tek millet, tek bayrak için teröre geçit vermeyen, canını hiçe sayan, bu vatanın huzurunu ve birliğini korumak için kar kış demeden illerde, ilçelerde ve dağlarda görev yapan kahraman askerlerimiz ve polislerimiz bizler için vatan, şeref, namus mücadelesi veriyorlar" dedi.

Malatya İnsani Yardım ve Terörü Telin Platformu olarak başlattıkları mektup kampanyasının sona erdiğini aktaran Budan, "Bugün itibarıyla 30 bin mektubumuz Güneydoğu'daki karakol ve komutanlıklarımıza iletilecektir. Bu kampanya sürecinde bizlere destek veren herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Türk milletinin olmazsa olmazı, 'ezan dinmez, bayrak inmez, vatan bölünmez' diyoruz. Tüm kahraman asker ve polislerimizin Allah yar ve yardımcıları olsun" diye konuştu.

Güvenlik güçlerine destek olabilmek adına yürüttükleri kampanyada çok duygulu mektuplar aldıklarını ifade eden Ayşe Ece Budan, "Bir lise öğrencisinin, şehit çocuklarının babasının Hazreti Peygamber olduğunu anlattığı mektup bizi çok etkiledi. Alışveriş merkezlerine, mahallelere mektup bırakılması için kutular koyduk. Bir çocuğumuzun yazıp kutuya attığı mektuptan oyuncak bir asker maketi çıktı" şeklinde konuştu.

Budan, mektuplarda özellikle çocukların ağırlıklı olarak güvenlik güçlerine duydukları sevgiyi anlattıklarını da aktardı.

Kampanyaya platform üyeleri Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma, Oğuz Bayındır Akkoyunlu ile Önce Vatan Şehit ve Gazi Aileleri dernekleri destek verdi.

Son Güncelleme: 02.03.2016 22:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.