23 Nisan 2015 Perşembe 16:54
Malatya'nın Arapgir, Darende ve Arguvan ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Malatya'nın Arapgir, Darende ve Arguvan ilçelerinde düzenlenen programlarla kutlandı.

Arapgir'deki kutlamalar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Özdemir'in Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Törenin ardından ilçe mülki amirleri makamlarını sembolik olarak çocuklara devrettiler.

Kapalı spor salonunda devam eden programda Kaymakam Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Özgür Gümüşay halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

- Darende 

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, koltuğunu Ömer Faruk Durukan'a devretti.

Mehmet Akif Ersoy 9. sınıf öğrencisi Durukan, ilçede bulunan okulların yetersiz olduğunu, teknoloji parkları ve sosyal donatılar bakımından yeniden ele alınarak eğitim binalarının modern tesisiler haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Durukan, okullarda maddi durumu iyi olmayan öğrencilere destek olunması için Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Müdürü Alaattin Ateş’e talimat verdi. 

Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulünün ardından Meslek ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) konferans salonunda gösteriler sunuldu. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, ödül ve hediyeler verildi.

Törene, Kaymakam Bünyamin Kuş, Belediye Başkanı Süleyman Eser, Garnizon Komutanı Üsteğmen Rauf Özgenç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Emniyet Müdürü Arif Köse, resmi kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Arguvan

İlçede kutlamalar Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na Arguvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özmen Düz'ün çelenk bırakmasıyla başladı.

Havanın soğuk olmasından dolayı Arguvan Çok Programlı Lisesi Konferans salonunda devam eden programda konuşan Düz, bu günün bir ulusun kendi kaderini yine kendisinin çizdiği bir gün olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından halk oyunu ekipleri gösterileri sundu. Öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okudu.

Programa Arguvan Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Emniyet Amiri Doğukan Özer, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Şimşekkaya, kamu kurum ve kuruluş amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Son Güncelleme: 04.09.2016 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.