12 Mart 2016 Cumartesi 17:13
Malatya'nın Darende ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma

Malatya'nın Darende ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Darende Mesleki Teknik Eğitim Merkezinin salonundaki törende konuşan Ahmet Çokyaşar Ortaokulu Müdürü Ramazan Yıldız, bir milletin bağımsızlığının sembollerinden birinin de milli marş olduğunu söyledi.

İstiklal Marşı'nı kaleme alan Mehmet Akif Ersoy'un Anadolu'da yaşanan sıkıntıları, acıları, çaresizlikleri anlatan bir tefekkür ehli olduğunu anlatan Yıldız, İstiklal Marşı'nın milli birliğin yegane teminatı olduğunu vurguladı.

Yıldız, şöyle konuştu:

"İstiklal Marşı, ülkeyi sevmenin, yedi düvele karşı durmanın onurlu duruşudur. Bu faaliyetlerimizle öğrencilerimizde milli şuur ve ahlakı öne çıkarmayı, tarihi değerleri ve şahsiyetleri sevdirmeyi hedefliyoruz. Yeni kuşakları okuyan, araştıran, tarihiyle barışık, madde ve mana yükünü beraberce sırtlanmış, Asım'ın nesli olarak yetiştirmek istiyoruz."

Konuşmanın ardından öğrenciler, şiirler okudu, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan oratoryo seslendirildi.

İlçede düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi.

Programa Darende Kaymakamı Ali Türk, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Rauf Özgenç, Belediye Başkan Yardımcısı Tacettin Ateş, İlçe Emniyet Müdürü Halil Ejder Çelikkaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce katıldı.

Son Güncelleme: 05.09.2016 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.