29 Ocak 2016 Cuma 14:18
Malatya'nın Sit Alanları Uygulama ve Denetim Bürosu Değerlendirildi

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye bünyesinde kültür ve tabiat varlıklarına yönelik kurulan Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Malatya'nın doğal ve tarihi değerleriyle ilgili İstanbul'da, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfında (ÇEKÜL) bir toplantı yapıldı. ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen başkanlığındaki toplantıda, Malatya'daki tarihi ve doğal sit alanları gündeme alındı.

Battalgazi sur içi kentsel tasarımı, Yeşilyurt Adıyaman Caddesi ve Arapgir Eskişehir Mahallesi'ndeki tarihi eserlerin canlandırılması, Arapgir Onar, Koru ve Ormansırtı mahallelerinin kırsal miras olarak değerlendirilmesi ve Darende, Akçadağ, Hekimhan, Kuluncak, Kale, Doğanyol, Doğanşehir, Pütürge, Arguvan ile Yazıhan ilçelerindeki tarihi ve doğal değerler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

 

Son Güncelleme: 20.08.2016 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.