03 Ağustos 2015 Pazartesi 16:02
Malatya'nın ulaşım planı istişare toplantısında belirlenecek

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ilin ulaşım ana planı hazırlıkları kapsamında istişare toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2035 Hedef Yılı Malatya İli Ulaşım Ana Planı çalışmaları devam ediyor. Çalışmaya yardımcı olacak verilerin toplanması için 6 Ağustos Perşembe günü istişare toplantısı düzenlenecek.

Toplantıda mayıs ayında ihale edilen ve 2016 yılı sonunda tamamlanması planlanan Malatya Ulaşım Ana Planı'na alt bilgi oluşturulması amaçlanıyor.

Büyükşehir Malatya'nın trafik açısından geleceğinin planlanması amacıyla hazırlanacak planla, il genelinin trafik sorununun çözülmesi hedefleniyor.

- 20 yıllık ulaşım planı yapılacak

Malatya'nın gelecekteki 20 yıllık ulaşım sistemini belirleyecek ulaşım ana planı yapılacak.

Mevcut ulaşım sistemindeki aksaklık ve yetersizliklerin giderilmesi için kısa dönemde uygulanabilecek ulaşım planlaması, trafik mühendisliği ve yönetimi acil eylemlerini içeren düzenlemelerin yer aldığı ulaşım ve trafik iyileştirme etüt ve projeleri hazırlanacak.

Orta ve uzun dönemde nazım imar planı çerçevesinde ortaya konulan kentsel gelişmenin gerektireceği ulaşım altyapı ve işletme sistemleriyle yasal ve örgütsel düzenlemeleri belirleyecek ulaşım ana planının uygulanması için gerekli etüt ve projeler hazırlanacak.

Ulaşım ana planı kapsamında belirlenecek öncelikli kent içi toplu taşıma unsurları ve mevcut demiryolu hattıyla ilgili mühendislik ön projeleri ve teknik, mali ve ekonomik yapılabilirliğinin öncelendiği ön fizibilite etüdü çalışmaları yürütülecek.

Son Güncelleme: 03.08.2015 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.