01 Ağustos 2016 Pazartesi 15:43
Maski, Coğrafi Bilgi Sistemi'ne Geçti

 Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünce alt ve üstyapı verileri Coğrafi Bilgi Sistemi'ne (CBS) aktarıldı.

Özdemir, yazılı açıklamasında, hizmetin en iyisini sunabilme amacıyla teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirterek, sistem sayesinde her türlü alt ve üstyapı tesislerinin konum ve nitelik bilgilerinin ilişkilendirilerek paylaşıma sunulduğunu kaydetti.

CBS'nin MASKİ'nin şeffaf yönetim anlayışının bir sonucu olduğunu aktaran Özdemir, "Coğrafi Bilgi Sistemi, konuma dayalı gözlemlerle elde edilen grafik ve grafik-olmayan verilerin toplanması, saklanması, işlenmesi ve kullanıcıya sunulması işlevlerini bütünlük içerisinde gerçekleştiren bir bilgi sistemidir. Bu amaç doğrultusunda sistem kurulmuş olup kullanıma açılmıştır." ifadelerini kullandı.

Özdemir, alt ve üst yapıların sisteme girildiğini anlatarak, bu veriler üzerinde çeşitli değerlendirme ve sorgulamalar yapılarak yöneticilerin bilgi ve tedbir almasının sağlandığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi ve paydaş kurumlarla koordineli çalışarak verilerin güncel tutulduğunu vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

"Şehirde birçok kazı kurumunun olduğu ve bunların özellikle kendileri dışındaki kurumların altyapı verilerine ihtiyaç duyduğu görülmüştür. Sistemle kurumların bu verilerden faydalanmaları ve kazı çalışması esnasında altyapılarımızın zarar görmelerinin önlenmesi amaçlanmaktadır. Sistem şahsa dayalı ve mahkum olan bilgi anlayışının terk edilerek bilginin tekelleşmesini ortadan kaldırmaktadır. Coğrafi veriler ulusal standartlarda üretilerek ihtiyaç duyan tüm birim ve kurumlara sunulmaktadır. Malatya'nın tüm merkez ve kırsal altyapısının bilgilerini tutan sistemle yatırımlar daha sağlıklı bir şekilde takip edilmektedir. Malatya merkez ve kırsal bölgelerde bulunan hatların durumu hakkındaki tüm veriler dijital ortama aktarılmaktadır. Malatya'nın herhangi bir bölgesine gidildiğinde orada bulunan içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hatlarının durumu ve bilgilerine ulaşılması ve artan nüfus karşısında çeşitli analizler yapılabilmektedir. Sistemle tüm ekiplerimiz hem daha seri ve daha hızlı çalışabilecek, hem de sahaya hakimiyetleri artacaktır. Böylece iş gücünün artışı da sağlanarak halkımıza daha iyi hizmet verilecek."

Son Güncelleme: 01.08.2016 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.