04 Mayıs 2016 Çarşamba 11:48
Maski Mahallelinin 50 Yıllık Su Hasretini Giderecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresince (MASKİ) Arguvan'daki bir mahallenin 50 yıllık içme suyu sorununu çözmek üzere çalışma başlatıldı.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, Arguvan Doydum Mahallesi'ndeki vatandaşlarla bir araya geldi, sorunu inceledi.

Mahalle Muhtarı Ali Çakmak'ın talebi üzerine sıkıntıyı gidermek için çalışma yürüteceklerini aktaran Özdemir, Doydum Mahallesi ile çevredeki birkaç mahallenin sorunu için ihale yapacaklarını bildirdi.

İhalenin ardından çalışmalara başlayacağını anlatan Özdemir, "Bu yılın sonuna varmadan da inşallah mahallemizi suya kavuşturmuş olacağız. Doydum'a, 4 bin 500 metre içme suyu hattı, bir terfi binası yapacağız, mahallede abone çalışması yürüteceğiz. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak tüm ilçelerimizi ziyaret ederek su, kanalizasyon, yağmursuyu drenaj hattı ve fosseptik sıkıntısı olan mahallelerin sorunlarını çözüme kavuşturmaya gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Muhtar Çakmak da mahalledeki çeşmeden hane başına 2-3 litre su aktığına işaret ederek, "Geri kalan suyu da 2 kilometre ileride bir kaynak var, oradan temin ediyorduk. Zamanla o da yetmedi. Bu yüzden herkes göç etti. Bu sorun çözülürse göç alan bir mahalle olacağız. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır olmak üzere MASKİ Genel Müdürü Özdemir ve emeği geçen herkese mahallem adına teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

 

Son Güncelleme: 04.05.2016 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.