17 Şubat 2016 Çarşamba 13:33
Maski'den Fiziki Kayıp Taraması

  Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü kent genelinde şebekeden kaynaklı kayıp kaçak suların önüne geçmek için çalışmalarına devam ediyor.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, fiziki kayıp kaçak ekipleri, geçen yıl gerçekleştirilen dinleme ve taramalarda saniyede 39,2 litre suyu sisteme kazandırdı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen genel müdür Özgür Özdemir, Malatya merkez mahallelerde yapılan çalışmalarda 2015 yılı içinde 342 cadde ve sokakta yapılan aramalar sonucunda çok ciddi miktarda şebeke kaybından kaynaklanan suyun sisteme kazandırıldığını belirtti.

Su tesisatındaki boruların zamanla eskimesi ve bağlantı yerlerinin zaman içinde deforme olması gibi pek çok nedenden ortaya çıkan su kaçaklarını önlemek amacıyla ekip oluşturduklarını vurgulayan Özdemir, "2015 yılında 55 bin 353 metrelik alanı adım adım taradık. 342 cadde ve sokakta yapılan tarama sonucunda 182 arıza tespit edilerek müdahale edildi. Arızaların giderilmesiyle 2015 yılında saniyede 39,2 litre suyu sisteme kazandırıldı. Çalışmalar 2016 yılında da devam edecek. Şebekeden kaynaklı tüm arızalar giderilerek kayıp kaçak suların önüne geçmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 17.02.2016 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.