10 Ağustos 2015 Pazartesi 16:00
MASKİ'den kaçak su kullanımı denetimleri

MALATYA  - Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde usulsüz su kullanımının önüne geçmek için vatandaşlardan destek bekliyor.

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, usulsüz su kullanımının yaz aylarında daha fazla olduğunu ifade ederek, MASKİ’nin usulsüz su kullanımını en aza indirgemekte kararlı olduğunu belirtti.

Bu konuda denetimlerini sıklaştırdıklarını vurgulayan Özdemir, suyu usulsüz kullananlar hakkında ciddi cezalar uygulanacağını kaydetti.  

Vatandaşlardan bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını isteyen Özdemir, "Usulsüz su kullanımına karşı vatandaşlarımız ile birlikte önemli mesafeler alacağımıza inanıyorum. Vatandaşlarımız usulsüz su ihbarlarını ALO 185'i arayarak veya maski.gov.tr’ye girerek bize bildirebilirler. Abone olmaksızın MASKİ'ye ait su taşıyan borulardan, idareye ait kuyu veya kaynaktan delerek, boru döşeyerek, motor bağlayarak ve benzeri surette su temin etmek, abone iken sayaçsız veya sayacı işletmeyecek herhangi bir yolla su temin etmek gibi yasal olarak da suç sayılan bu tür işlemler usulsüz su olarak tanımlanacaktır" ifadelerini kullandı. 

 

Son Güncelleme: 10.08.2015 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.