19 Mayıs 2015 Salı 19:55
Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

- Malatya ve Kayseri'de sivil toplum kuruluşları, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti. 

Malatya'da, Soykan Parkı'nda bir araya gelen Ortak Değerler Platformu üyeleri, taşıdıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla Mursi'ye destek verdi.

Grup adına konuşan Gazi İşler, 300 yıldır İslam dünyasını sömürmek için hiçbir yol bırakmayan Batı ve işbirlikçilerinin artık oyunlarının ortaya çıktığını, maskelerinin tamamen düştüğünü fark ettiklerinden, İslam dünyasını kan gölüne çevirme ve kardeşi kardeşe kırdırma stratejisini uygulamaya koyduklarını belirtti. İşler, bunların, demokrasiden, insan haklarından, eşitlikten ve özgürlükten ne anladığını Cezayir'de, Irak'ta, Suriye'de, Çeçenistan'da ve en son Mısır'da gördüklerini anlattı.

Mısır'daki devrimcilere seslenen İşler, şunları söyledi:

"Ey Yusuf yüzlüler, nurunuz yüreklerimizi aydınlatıyor. Bize ruhlarınızı nasıl kölelikten kurtarmamız gerektiğini öğrettiğiniz için size minnettarız. Dünya mazlumlarına mücadeleyi öğrettiğiniz için sizlere müteşekkiriz. Mısır'dan hepimizin yıllardır görmeyen göz ve izanlarına şifa olmaya başlayan bir Yusuf kokusu İslam aleminin dört bir yanına yayıldı. Muazzam dik duruşunuz önünde saygıyla ve muhabbetle eğiliyoruz. Selam olsun size, ey Fetih Peygamberi'nin izinden hiç ayrılmayan yiğitler. Kurtuluş yakındır. Mısır'ın kıtlığa mahkum edilen idaresi sizi bekliyor." 

Etkinliğe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve milletvekili adayı Bülent Tüfenci de destek verdi.

- Kayseri 

Kayseri'de Gönüllü Kültür Kuruluşları tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapılarak Mursi'nin idam kararına tepki gösterildi.

Meydana toplanan kalabalık grup, ellerindeki Mursi posterleriyle destek sloganları attı.

Kayseri Gönüllü Kültür Kültür Kuruluşları adına açıklama yapan Sadi Özmen, "darbecilerin kuklası" Mısır mahkemesinin aldığı haksız ve hukuksuz bu kararı tanımadıklarını, adaletsiz ve uygulanamaz bulduklarını ifade etti.

Kararı şiddetle kınadıklarını dile getiren Özmen, "Mısır'da halkın yok sayıldığı, hukuksuz ve insan vicdanının kabul edemeyeceği tüm kararların geçersiz sayılması ve Mısır'da biran önce hakkı ve adaleti tesis edici bir devlet ve toplum düzeninin oluşması için İslam İşbirliği Teşkilatı'nı, Türkiye, Arabistan ve Körfez ülkeleri gibi bölge ülkelerini, insanlık erdemini kaybetmiş Ordadoğu devlet ve halklarını harekete geçmeye, katillere destek olmamaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup sesiz şekilde dağıldı.

Son Güncelleme: 19.05.2015 19:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.