02 Mart 2016 Çarşamba 17:38
Öğrenciler Kudüs Gezisi İçin Yarışacak

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde okullar arasında açılan şiir, mektup, deneme ve karikatür yarışmasında dereceye giren öğrenciler Kudüs gezisiyle ödüllendirilecek.

Yeşilyurt Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantıda yarışmaya ilişkin bilgi verdi.

Kaymakam Babahanoğlu, Müslümanların ilk kıblesi Kudüs ile ilgili kulaktan dolma bilgilerden farklı bir bilgiye sahip olunmadığını belirterek, Kudüs'ün Hazreti Peygamberin miraca yükseldiği yer olduğuna dikkat çekti. Babahanoğlu, "Kudüs'ü çocuklarımıza ve gençlerimize anlatmak, öğretmek ve bilgi sahibi olmalarını sağlamak için yarışmaya ödül olarak Kudüs gezisini ekledik. Çocuklarımızın hayatlarında farkındalık yaratmak adına düzenleyeceğimiz bu yarışmanın okullarda yeterli düzeyde duyurulması ve anlatılması lazım. Okul idarecilerine ve öğretmenlere bu konuda büyük görevler düşüyor" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin de Kudüs'ün İslam tarihinde önemli merkezlerden biri olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Mekke, Medine ve Kudüs Müslümanlar için önemli merkezler. Mekke ve Medine bilinen ve ziyaret edilen yerler olmasına rağmen, Kudüs çok ziyaret edilen bir yer değil. Yarışmamızın temel amacı, öğrencilerimize Kudüs'ü gezdirmek, öğretmek ve Müslüman coğrafyası için buranın ne kadar önemli olduğunu anlatmak."

Toplantıya belediyenin birim müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler de katıldı.

Son Güncelleme: 02.03.2016 22:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.