07 Nisan 2016 Perşembe 10:58
'Peygamberimizi Anlamak' Konferansı

Malatya'da "Yeşilyurt Kitap Yurdu" projesi kapsamında Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma "Peygamberimizi Anlamak" konulu konferans verdi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde, Yeşilyurt Kaymakamlığı ile Yeşilyurt Belediyesince düzenlenen konferansın açılışında konuşan Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, bu yıl Yeşilyurt Kitap Yurdu projesi kapsamında 25 yazarı okuyucuyla buluşturacaklarını söyledi.

Bugüne kadar yazarların 75 okulda öğrenciyle bir araya geldiğini aktaran Babahanoğlu, aralıkta başlayan konferans ve yazar buluşmalarının nisan ayının sonuna kadar devam edeceğini ifade ederek, "Mayıs ayında da Malatya'mız kitap fuarında, kitapla, kültürle ve yazarlarımızla buluşacak. Yıl boyu yazarsız ve kitapsız kalmayacağız." dedi.

Babahanoğlu, çocukların "Malatya okuyor" kısmından "Malaya yazıyor" kısmına geçmesini beklediklerini dile getirerek, Malatya'nın okuyan düşünen illerin başında geldiğini aktardı.

Prof. Dr. Sırma da Hazreti Muhammed'i anlamanın onu yaşamaktan geçtiğini belirtti.

Hazreti Peygamber'in anlattığı İslam'ın günümüzde gerçekten yaşanmadığını dile getiren Sırma, "Dünyanın bu kadar krize girdiği, İslam dünyasının bu kadar pejmürde olduğu, İslam'a aykırı harekette olduğu bir dönemde gerçekten Resulullah aleyhissema çok ihtiyacımız var. Onu bilerek istifade etmemiz gerekiyor. Resulullah'ın anlattığı İslam'ı gerçekten biz yaşamıyoruz. Peki niye yaşamıyoruz? Çünkü okumuyoruz ve yanlış din öğrendik. Peygamberi analım, ağlayalım... Bu değil, Peygamberi anlamak." diye konuştu.

Konferanstan sonra "Peygamberimizi Anlamak" konulu ilk ve ortaokullar arası siyer yarışmasında dereceye giren 7 okuldan 28 öğrenciye hediye çeki verildi.

Son Güncelleme: 08.04.2016 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.