19 Temmuz 2016 Salı 17:49
Polisten Zafer Turu

Malatya'da 2. Ordu karargahındaki darbeci grubun kurtarılması için karargaha sokulmak istenilen 2 Zırhlı Personel Taşıyıcısı'ndan (ZPT) birisinin polis tarafından ele geçirilmesi sonrasında zafer turu atıldığı ortaya çıktı.

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi esnasında polisle 10 saat silahlı çatışmaya giren karargahtaki darbecilerin kurtarılması için Altay Kışlası'ndan çıkartılarak 2. Ordu'ya sokulmak istenen 2 adet Zırhlı Personel Taşıyıcısı'ndan birisi Çevreyolu üzerinde polis ekiplerince durdurulup el konulurken, 1 tanesi ise üzerindeki Kurmay Yarbay Ahmet Üçbudak tarafından çevreye ateş açılması sonucu 2. Ordu karargahının önüne kadar getirilmişti, ancak Yarbay Üçbudak polisin ateşi sonucu ağır yaralanmıştı.

Zırhlı Personel Taşıyıcılarının 2. Ordu karargahında bulunan ve gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile birlikte 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili ve 2.Ordu Komutanlığı Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş'ın kurtarılması için getirildiği belirlenmişti.

Emniyet mensuplarının çevreyolu üzerinde ele geçirdikleri Zırhlı Personel Taşıyıcısı ile çevreyolu üzerinde zafer turu attığı görüldü. Amatör kameralara yansıyan görüntülerde vatandaşlar ZPT aracını ele geçiren Emniyet mensuplarına büyük sevgi gösterilerinde bulunuyorlar.

Polisin ZPT aracını ustalıkla kullanması ise dikkat çekti.

Polisten Zafer Turu

Son Güncelleme: 19.07.2016 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.