02 Nisan 2016 Cumartesi 12:13
Prof. Dr. Ara, İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Aday Oldu

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Ara, İnönü Üniversitesi rektörlüğü için aday olduğunu açıkladı.

Bir restoranda basın toplantısı düzenleyen Ara, rektörlük seçimlerine rektör olmak için değil, gördüğü yanlışları düzeltmek, üniversiteyi kurumsallaştırmak ve şehirle bütünleştirmek için aday olduğunu söyledi.

Turgut Özal Tıp Merkezi tamamlandığında 150 milyon dolar gelir elde edildiğini belirten Ara, "Biz şu an bunun çok gerisindeyiz. Özal'ın dediği gibi İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Ortadoğu'nun, Orta Asya'nın, Balkanların en iyi hastanesi olacak. Bizim altyapımız çok uygun, Türkiye'de alt yapısı bu kadar güçlü başka bir hastane yok. Buraya 10-20 üst düzey hoca getirdiğiniz zaman inanılmaz derecede başarı elde edersiniz." diye konuştu.

Bilimin temeli olan fen edebiyat ve mühendislik alanlarında üniversitenin ön plana çıkması gerektiğini dile getiren Ara, "Kayısı ve ürünleriyle ilgili ciddi çalışmaların yapılması lazım. İnanın Malatya'da eğer ziraat fakültesinin önü açılırsa, gerekli imkanlar sunulursa ben onların milyonlarca dolar gelir elde edeceklerine inanıyorum. Kükürt oranıyla ilgili bir çalışma yapılması kayısı ihracatında patlamalara yol açacak." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 02.04.2016 14:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.