22 Temmuz 2016 Cuma 11:05
Provokasyonda Sınır Yok

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının darbe girişiminin ardından, Malatya'da Alevi vatandaşların yoğunlukta olduğu Paşaköşkü Semti'nde yaşanan provokasyonun "uluslararası" boyutu da ortaya çıktı.

Paşaköşkü'nde geçtiğimiz 16 Temmuz Cumartesi akşamı bir grubun, semt sakinlerine yönelik hareketleri karşısında tepkiler oluşmuş ve olaylar çıkmıştı. Polisin müdahale ettiği olayda, kentten bazı kişilerin de darbe karşıtı gösteri yapan vatandaşları provoke ederek Paşaköşkü'ne yönlendirme çabaları görülmüştü. Bazı sosyal medya hesaplarından da asılsız haberlerle vatandaşlar kışkırtılmaya çalışılmıştı. Bunun üzerine siyasi partilerin il yöneticileri duruma müdahale etmişler, gerginliğin önüne geçmişlerdi.

Gerginliğin ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Alevi dernek ve vakıfları ziyaret ederek, yöneticileriyle görüşmüş, birlik ve beraberlik açıklamaları yapılmış, provokasyonlara karşı dikkatli olunması çağrısında bulunulmuştu.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN PROVOKASYON

Bu arada Almanya'daki bir sosyal medya hesabından, Malatya Atatürk Caddesi'ndeki, Fetullah Gülen Grubu'na yakınlığı ile bilinen ancak kayyuma devredilmiş olan NT Kırtasiye Mağazası'na yönelik saldırının görüntüleri, Paşaköşkü görüntüleriymiş gibi yayınlandı. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılmak istenen provokasyon da, yapılan birlik beraberlik çağrıları sayesinde amacına ulaşamadı.

Provokasyonda Sınır Yok

Provokasyonda Sınır Yok

Provokasyonda Sınır Yok

Son Güncelleme: 22.07.2016 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.