08 Nisan 2015 Çarşamba 19:00
'Şalvarlı tekvandocu'nun hedefi Türkiye şampiyonluğu

MALATYA - Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yaşayan ve tekvando antrenmanlarına çoğu zaman şalvarla katılan 13 yaşındaki Aleyna Kazgurt, önce grup müsabakalarında, ardından da Türkiye şampiyonasında birinci olmayı hedefliyor.

Battalgazi Belediyesi Halk Eğitim Merkezince Alişar Mahallesi'nde açılan tekvando kursuna katılan ve Malatya'da düzenlenen Okullar Arası Gençler ve Yıldızlar Tekvando İl Birinciliği müsabakalarında 47 kiloda birinci olan Kazgurt, Kayseri'de 11-13 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek grup müsabakalarına hazırlanıyor.

Grup müsabakalarında başarılı olup Türkiye şampiyonasında Malatya'yı temsil etmeyi ve kategorisinde birinci olmayı hedefleyen Kazgurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekvandoya ailesinin desteğiyle başladığını söyledi.

Kent merkezine uzak bir mahallede oturduklarını dile getiren Kazgurt, imkanlar dahilinde antrenörlerinin desteğiyle başarılı sonuçlar elde ettiğini belirtti.

Malatya'daki müsabakalarda birinci olduğunu belirten Kazgurt, daha önemli başarılara imza atmayı hedeflediğini dile getirerek, "Türkiye birincisi olmak ve Malatya'nın, mahallemizin adını duyurmak istiyorum" dedi.

Şalvarı günlük hayatta da giydiği için antrenmanlara çoğu zaman şalvarla katıldığını anlatan Kazgurt, "Köyde genellikle bayanlar şalvar giydiği için ben de şalvar giyiyorum. Böyle daha rahat oluyor. Antrenmanlarımızı da bazen şalvarla yapıyorum" diye konuştu.

 

- "Kendilerini nasıl rahat hissediyorlarsa öyle geliyorlar"

Tekvando antrenörü Erdal Talas da vatana, millete ve bayrağına bağlı gençler yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Kursa katılan kız sporcuların antrenmanlara şalvar giyerek çıktığını belirten Talas, "Zaten normalde şalvar giyiyorlar. Şalvarla burada tekvando antrenmanı yapıyorlar" dedi.

Talas, sporcularının kıyafetine karışmadıklarını belirterek, "Yani kendileri nasıl rahat ediyorsa öyle geliyorlar" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 08.04.2015 19:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.