17 Şubat 2016 Çarşamba 17:43
Şehit Astsubay Dinç, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Dinç, Malatya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'daki törenin ardından Dinç'in cenazesi, merkez Yeşilyurt ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi'ndeki evine getirildi.

Emekli köy korucusu olduğu öğrenilen baba Ramazan, anne Nuran, kardeşleri ve yakınları, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü, Kürtçe ağıtlar yaktı.

Helallik alınmasının ardından Şehir Mezarlığı'na götürülen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında katafalka konuldu. Burada bir vatandaş, "İşte Kürt, işte Müslüman, işte şehit. Bu lağım farelerini ne yapacağız? Buyrun görün, lanet olsun" diye bağırdı.

Şehidin naaşı, İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından bir süre top arabasında taşındı. Annesi ve kardeşleri, şehidi asker selamıyla uğurladı.

Anne Nuran Dinç, bu sırada Kürtçe "Ben öleyim Mehmet, kurban olayım Mehmet" diye gözyaşı döktü.

Şehidin naaşı, daha sonra Şehir Mezarlığı Askeri Şehitlik'te toprağa verildi.

Defin işleminin ardından 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, baba Ramazan Dinç'e şehidin tabutu üzerindeki Türk bayrağını verdi.

Törene, şehit yakınlarının yanı sıra Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şefik Şengün, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan, şehidin geçici görevle Diyarbakır'a gittiğini ailesine haber vermediği öğrenildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, dün terör örgütüne yönelik operasyonda yaralanan 3 askerden biri olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Dinç (25) kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesinde şehit olmuştu.

Şehit Astsubay Dinç, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Astsubay Dinç, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Astsubay Dinç, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Astsubay Dinç, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Son Güncelleme: 18.02.2016 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.