10 Mayıs 2016 Salı 11:48
Şehit Uzman Çavuş Kılınç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kılınç (25), Malatya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Kılınç'ın cenazesi, Şehir Mezarlığı'ndaki işlemlerinin ardından helallik alınmak üzere Yeşilyurt ilçesine bağlı Gözene Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Şehidin annesi Nazife, babası Tayyar ve hamile eşi Ceyda Kılınç, tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Baba Kılınç, "Vatan sağolsun" derken, anne Nazife Kılınç "Dik duracağım Mehmedim. Anan öleydi Mehmedim" şeklinde ağıt yaktı.

Şehidin eşi Ceyda Kılınç, helallik istendiği sırada rahatsızlanarak ambulansta tedavi altına alındı.

Şehit Kılınç'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra askerlerin omuzlarında mahalle meydanında kurulan katafalka konuldu.

Şehidin ailesi burada da tabuta sarılarak, gözyaşı döktü. Baba Tayyar Kılınç, terör örgütü mensuplarını sevindirmeyeceğini belirterek "Canım feda. Ben de yine giderim. Dik durun, sevindirmeyin." diye konuştu.

Törene katılan çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı.

İl Müftüsü Ümit Çimen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı, mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Törene, şehit ailesi ve yakınlarının yanı sıra Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Komutanlığı Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya milletvekilleri Mustafa Şahin ve Öznur Çalık, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, askerler, polisler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan 2 asker, kaldırıldıkları Nusaybin Devlet Hastanesi'nde şehit olmuştu.

Şehit Uzman Çavuş Kılınç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Kılınç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Kılınç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Kılınç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Son Güncelleme: 13.05.2016 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.