17 Nisan 2016 Pazar 14:38
Sekizinci Cumhurbaşkanı Özal'ın Vefatının 23. Yılı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 23. yılı dolasıyla mesaj yayımladı.

Erkoç, mesajında, Türkiye'nin gelişmesinin önünde engel olan birçok tabuyu ortadan kaldıran ve Türkiye'nin dünyayla yarışır hale gelmesinde büyük emeği olan Turgut Özal'ı rahmetle ve minnetle andığını belirtti.

Türk toplumunun yetiştirdiği uluslararası bir lider ve dünya siyasetçisi olan Turgut Özal'ın, vizyoner kişiliğiyle Türk siyasetinin önemli kilometre taşlarından biri olduğunu ifade eden Erkoş, şunları kaydetti:

"Bugün hemen her alanda dünyayla yarışır halde olan Türkiye'nin önemli ilham kaynaklarından birini oluşturan değerli hemşerimiz Turgut Özal, Türkiye'nin özgüvenini yeniden kazanmasının mimarı olmuştur. Türk girişimcilerini dünyayla tanıştıran Turgut Özal, o dönemde ortaya koyduğu hedeflerle Türk iş dünyasına yeni bir vizyon kazandırmıştır. Siyasi hayatımıza, demokrasimizin ve ülke ekonomimizin aydınlık geleceğine giden yolda üstün gayretleri ile unutulmayacak hizmetlerde bulunan 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'ı aramızdan ayrılışının 23. yıldönümünde bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."

Erkoç, evine gönderilen bombalı paketle iki torunu ve geliniyle 17 Nisan 1978'de hayatını kaybeden Malatya'nın "Hamido" lakaplı belediye başkanı Hamit Fendoğlu için de "Tarih boyunca önemli devlet, siyaset, bilim ve sanat adamı yetiştiren Malatyamızın geçmişte yetiştirdiği önemli siyaset adamlarından birisi de merhum Hamit Fendoğlu’dur. Bombalı bir saldırı sonucu, gelini ve torunlarıyla şehit edilen Malatya Belediyesi eski Başkanı Hamit Fendoğlu, bu ülkede örnek olarak gösterilen bir siyasetçiydi. Merhum Hamit Fendoğlu ile vefat eden gelini ve torunlarını saygı, rahmet ve şükranla anıyorum, ailesine bir kez daha başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 17.04.2016 16:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.