12 Ağustos 2015 Çarşamba 14:08
Şırnak'taki terör saldırısı

MALATYA  - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Şırnak 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Akdizgin üs bölgesine, terör örgütü mensubu bir grup tarafından uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan piyade onbaşı Barış Aybek'in (22) Doğanşehir ilçesindeki baba evine ziyarette bulundu.

Çalık, Barış Aybek'in Doğanşehir Doğu Mahallesi'nde ikamet eden babası Turabi Aybek'in evine gelerek aileye ve yakınlarına taziye dileklerini iletti.

Anne Feride Aybek'i teselli eden Çalık, baba Turabi Aybek'e sabır diledi.

Çalık, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehit ailesinin evinden ayrıldı.

Daha sonra Doğanşehir Belediyesine geçerek Belediye Başkanı Vahap Küçük'ü ziyaret eden Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit ailesinin acısının tüm Türkiye'nin acısı olduğunu söyledi.

"Evlat hepimizin evladı" diyen Çalık, bütün Türkiye'nin yüreğinin yandığını belirtti.

Çalık, şunları kaydetti:

"Şehitlerimizin her toprağa düşüşünde bir kez daha Türkiye ve milletimiz ağlıyor. 'Analar ağlamasın' dediğimiz süreç, 3 yıldır bütün anaların gönlü rahat bir şekilde evlatlarını askere gönderdiği ve toprağa şehidimizin düşmediği bir dönemdi. O çatışmasızlık halinden sonra bugün gelinen noktanın müsebbiplerini, terör örgütleri başta PKK olmak üzere, DEAŞ'ı, DHKP/C'yi, hepsini lanetliyoruz. Bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok güçlü bir devlettir. Bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğine ve beraberliğine sıkılan her kurşun, bizim yeniden bir olmamıza, beraber olmamıza ve birlikte hareket etmemize vesile olacaktır."

- "Teröre karşı duruş, Türkiye'nin birliği için çok önemli"

Terörü herkesin lanetlemesi gerektiğini vurgulayan Çalık, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanımızın yapmış olduğu çağrıya herkesin cevap vermesi gerekir. Tüm siyasi partilerin genel başkanlarının terör adına yapacakları açıklama ve karşı duruş, Türkiye'nin birliği için çok önemlidir. Bu konuda cevap veren sadece Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'dır. Hem Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu konuda terörü lanetleyen açıklamalarıyla birlikte ortak deklarasyon yayınlaması, hem de HDP eş genel başkanlarının bu konuda terörü lanetleyen açıklamaları kesinlikle yapmaları gerekir. Sadece 'acıları paylaşıyoruz' cümleleriyle değil, terörün lanetlenmesi, PKK'nın terör örgütü olarak ilan edilmesi ve bunun için de tüm silahların toprağa gömülmesi ve ülkenin dışına çıkarılması gerekmektedir."

Çalık, terörün sonunun getirilmesi için birlik ve beraberliğin önemine işaret etti.

Son Güncelleme: 12.08.2015 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.