08 Mart 2016 Salı 12:28
Son 2 Ayda 98 Daeş'li Tutuklandı

Yurt genelinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik son 2 aydaki operasyonlarda 554 zanlı gözaltına alındı, 98 kişi tutuklandı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, yurt genelinde polis, jandarma ve hudut birliklerinin ocak ve şubat aylarında yürüttüğü çalışmalar sonucu çok sayıda DAEŞ mensubu gözaltına alınırken, doküman, silah ve mühimmat ele geçirildi.

İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Adana, Mersin, Erzurum, Konya, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Bursa, Yalova, Kocaeli, Elazığ, Osmaniye, Afyonkarahisar ve Kahramanmaraş'ta, ocak ayında, terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonlarda 354 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan 69'u tutuklandı.

Kilis'in Elbeyli ilçesinde geçen ay DAEŞ mensuplarıyla irtibatlı oldukları değerlendirilen 7 kişi ile Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan ve örgüt üyesi olduğu değerlendirilen 2'si yabancı uyruklu 6 gözaltına alındı. İlçede gerçekleştirilen önleyici kolluk devriyesi sırasında da DAEŞ üyesi olduğu iddiasıyla 6'sı yabancı uyruklu 7 kişi daha yakalandı.

Gaziantep Oğuzeli ilçesinde ise Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu değerlendirilen 9 yabancı uyruklu gözaltına alındı.

Gaziantep'in Karkamış ilçesi Suriye sınırında mayın tespit ve temizleme çalışması yapan güvenlik güçlerine DAEŞ üyelerince ateş açıldı. Terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan sınırın karşı tarafındaki Halep'in Cerablus ilçesinden açılan ateşe angajman kuralları gereği güvenlik güçlerince misliyle karşılık verildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 2 Şubat'ta Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye teşebbüs eden ve DAEŞ mensubu olduğu değerlendirilen 3 kişi yakalandı.

İstanbul'da 4 Şubat'ta, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ala M. liderliğindeki bir hücrenin terör örgütü DAEŞ'in para kuryeliğini yaptığı istihbaratı üzerine şebekeyi teknik ve fiziki takibe aldı. Ekipler, sıklıkla Irak ve Suriye'deki çatışma bölgelerine giderek örgüt sorumlularıyla irtibata geçtiği belirlenen Ala M'yi Fatih'te gözaltına aldı. Zanlının üst aramasında, örgüte teslim edileceği öne sürülen 99 bin 800 dolar ele geçirildi. Polis, zanlının sıklıkla gittiği Nişanca Mahallesi'ndeki bir tekstil atölyesine düzenlediği baskında Nathir M, Hussein A, Khaled Hussein A. ve İslam V'yi de gözaltına aldı.

Kilis'in Elbeyli ve Gaziantep Oğuzeli ilçelerinde aynı tarihte Türkiye-Suriye sınırını yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve örgüt üyesi olduğu değerlendirilen 9 yabancı uyruklu yakalandı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda, 5'i yabancı uyruklu 6 zanlı gözaltına alındı.

Gaziantep'te 7 ve 8 Şubat'ta Suriye'den Türkiye'ye kaçak girmeye çalışan ve DAEŞ üyesi oldukları değerlendirilen 16'sı yabancı uyruklu 17 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde 10 Şubat'ta terör örgütü DAEŞ'e katılacağı ileri sürülen 4 Libya uyruklu çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde, 11 Şubat'ta, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye teşebbüs eden DAEŞ üyesi 5 yabancı uyruklu ile Şırnak'ta bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan bir iş birlikçi yakalandı. Aynı tarihte ayrıca Gaziantep ve Kilis'te, terör örgütü DAEŞ mensubu oldukları değerlendirilen ve yasa dışı yollardan Suriye'ye geçmeye çalışan 9'u çocuk 26 kişi yakalandı.

Adıyaman'da 12 Şubat'ta DAEŞ'e yönelik operasyonda, örgüt üyesi M.Ş.Y'nin ailesinin evinde arama yapıldı. Aramada ele geçirilen dokümanlara el konuldu. İkametgahta bulunamayan ve çarşıda yakalanıp gözaltına alınan M.Ş.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Gaziantep'te 16 Şubat'ta Suriye'ye geçmeye çalıştığı öngörülen 8 yabancı uyruklu gözaltına alındı. Zanlılardan 4'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Adana ve Kilis'te, farklı tarihlerde terör örgütü DAEŞ ile irtibatlı oldukları değerlendirilen 10 kişi gözaltına alındı, biri tutuklandı.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde 17 ve 18 Şubat'ta Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 4'ü yabancı uyruklu 21 DAEŞ üyesi hakkında yasal işlem yapıldı. Kilis'in Elbeyli ilçesinde 21 Şubat'ta Suriye'den ülkeye girmeye teşebbüs eden ve DAEŞ mensubu olduklarından şüphelenilen 15 zanlı yakalandı.

Gaziantep'te 23 Şubat'ta terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda gözaltına alınan 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde 25 Şubat'ta Suriye'deki çatışma bölgelerine geçmeye çalışan 7 yabancı uyruklu yakalandı. Suriye'deki çatışma bölgelerine geçmeye çalıştıkları iddia edilen zanlılardan 6'sı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kilis ve Gaziantep'te sınırı yasa dışı yollarla girmeye çalışan ve terör örgütü DAEŞ mensubu oldukları değerlendirilen 20'si yabancı uyruklu 26 kişi yakalandı.

Şanlıurfa'da, terör örgütü DAEŞ ile irtibatlı olduğu öne sürülen 2 Suriyeli gözaltına alınarak, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- Sanıkların yargılanma süreci

İstanbul'da, DAEŞ içerisinde faaliyet gösterdikleri iddiasıyla örgüt lideri olduğu belirtilen Halis Bayancuk'un da aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 96 sanığın "terör örgütünü yönetmek ve üye olmak" gibi suçlardan 7,5 yıl ile 22,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılanmasına 13. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

İçişleri Bakanlığının "aranan terörist" listesinde "kırmızı kategoride" bulunan İlhami Balı'nın da arasında olduğu 27 kişi hakkında, "terör örgütü DAEŞ'in yönetici veya üyesi oldukları" suçlamasıyla açılan davanın görülmesine Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

İstanbul'da terör örgütü DAEŞ içinde faaliyet gösterdikleri iddiasıyla 11'i tutuklu 96 sanığın yargılandığı İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada, 24 Şubat'ta 4 sanığın tahliyesine karar verildi.

- TSK, Suriye'deki DAEŞ hedeflerini vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 29 Şubat'ta, Halep'in kuzeyinde aralarında karargah, silah mevzileri ve araç üstü roketatarların bulunduğu terör örgütü DAEŞ'e ait hedefler, yaklaşık 40 atışla vuruldu.

Son Güncelleme: 08.03.2016 16:32
Anahtar Kelimeler:
SuriyeTerör ÖrgütüDAEŞ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.