17 Nisan 2015 Cuma 19:56
Sultansuyu Tarım İşletmeleri'nde fidan dikildi

Sultansuyu Tarım İşletmeleri'ne ait 75 dekarlık arazide fidan dikildi.

Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Sultansuyu Tarım İşletmeleri ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Dünya Ormancılık Günü kutlamaları çerçevesinde Sultansuyu Tarım İşletmeleri'nde fidan dikimi yapıldı. 

Törene Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Akçadağ Kaymakamı Ramazan Keskin, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, Orman İşletme Müdürü Ramazan Karaca, Sultansuyu Tarım İşletme Müdürü Murat Durmaz, Türk Kızılayı Malatya Şubesi yetkilileri ve protokol üyeleri katıldı.

Vali Kamçı, törende yaptığı konuşmada, Malatya’nın doğal güzellikleriyle, coğrafi konumuyla müstesna bir il olduğunu belirtti. Gelecek nesillere çok daha güzel bir Malatya bırakılmasında herkesin sorumluluğu bulunduğunu dile getiren Kamçı, bu sorumlulukların başında da ormanlık alanları zenginleştirmek ve tabiatı yemyeşil ağaçlarla süslemek geldiğini vurguladı.

Ormanların pek çok nimetin kaynağı olduğunu, iklim değişikliği, küresel ısınma ve buna bağlı doğal afetlerin engellenmesinde önemli etkisi bulunduğuna dikkati çeken Kamçı, şöyle konuştu:

"Bu nedenle Malatya halkı olarak, bu konuda daha gayretli daha yoğun çalışmamız lazım geldiğine inanıyorum. Dolayısıyla, yediden yetmişe bütün vatandaşlarımızın bu bilinçle ağaçlandırma çalışmalarına destek olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bugün burada dikeceğiniz fidanların, cennet ülkemizin ve tabii ki çocuklarımızın pırıl pırıl geleceğine emsalsiz bir katkı sunacağına inancım tamdır. Sakın 'Bir ağaçtan ne olur ki' diye düşünmeyiniz. Unutmayınız ki bir insan tarihin seyrini değiştirebiliyorsa, bir ağacın varlığı da insan hayatında pek çok şeyi değiştirebilir." 

Elazığ Orman Bölge Müdürü Derince de İŞ-KUR aracılığıyla 2 bin geçici işçiyle 6 ay boyunca fidan dikimi gerçekleştirileceğini, akabinde de bakım ve sulama faaliyetlerinin sürdürüleceğini belirterek, Sultansuyu Tarım İşletme arazisine yapılan protokolle 75 hektar alana badem, çınar, karaçam, sedir ve mavi selviden oluşan 50 bin fidan dikileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından fidanlar toprakla buluşturuldu. 

Son Güncelleme: 17.04.2015 19:58
Anahtar Kelimeler:
YYÜDE EKMEKİSRAFI PANELİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.