26 Ocak 2016 Salı 15:28
Suriyeli Sığınmacılara Gıda Ve Kömür Yardımı

 Uluslararası İslami Yardımlaşma Derneği (ULİSYAR) Türkiye Temsilciliğince konteyner kent dışında kalan 2 bin Suriyeli aileye gıda ve kömür yardımında bulunuldu.

Merkez Battagazi ilçesi Başarık Mahallesi Kanalboyu mevkisinde kurulan çadırda Suriyeli ailelere, içerisinde gıda malzemelerinin bulunduğu 2 bin koli ve 200 ton kömür dağıtıldı.

İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Malatya Temsilcisi Mehmet Aslan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ULİSYAR'ın kentte yaşayan Suriyeli mağdur aileler için gönderdiği kömür ve gıda malzemelerini hap sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.

Aslan, dağıtım organizasyonunu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Malatya Şam Derneği ile birlikte üstlendiklerini belirterek, destekte bulunanlara teşekkür etti.

Türkiye'de misafir edilen Suriyelilerin her zaman yanında olduklarını dile getiren Aslan, "Yeryüzünde iyiliğe dair ne varsa ilkesi gereğince hiçbir ayrım gözetmeksizin mağdurun ve mazlumun yanında oymaya devam edeceğiz" dedi.

AFAD İl Müdürü Hamza Demiralp de 2 bin aileye gıda ve kömür yardımında bulunduklarını belirtti.

Demiralp, konteyner kentte 8 bin, şehirde ise 10 bin Suriyelinin bulunduğuna dikkati çekerek, yardımların konteyner kent dışında kalanlara yönelik olduğunu ancak muhtaç olup başvuran kişilere de destek olduklarını sözlerine ekledi.

Suriyeli Sığınmacılara Gıda Ve Kömür Yardımı

Suriyeli Sığınmacılara Gıda Ve Kömür Yardımı

Son Güncelleme: 26.01.2016 22:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.