15 Şubat 2016 Pazartesi 19:48
Tbmm Dışişleri Komisyonu Başkanı Özhan, Sığınmacılarla Buluştu

 TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, Suriyeli sığınmacılara sağlanan hizmetlerin şu an için büyük bir hizmet kalemi olarak görülebileceğini belirterek, "Ama aslında bu hizmetler, Türkiye'nin hem iç huzuruna hem de bölgesel anlamdaki pozisyonuna yapılan yatırımlardan ibaret" dedi.

Beraberindeki AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile Malatya Beydağı Konaklama Tesisine (MABEK) gelen Özhan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü ve Kamp Yöneticisi Hamza Demiralp'ten Suriyeli sığınmacılar ve verilen hizmetlerle ilgili bilgi aldı.

Özhan, buradaki konuşmasında, sığınmacılara verilen hizmetin çok büyük fedakarlık isteyen bir iş olduğunu söyledi.

Tıpkı halk sağlığı, yaşlı bakım merkezleri ve öksüz çocuklardaki gibi devletin bu insanlarla ilgilenmesinin boynunun borcu olduğunu anlatan Özhan, kampta görevli personelin büyük fedakarlıkları sayesinde belli bir insani standardın yakalanabileceğine dikkati çekti.

Dünyanın birçok yerinde "mülteci" kamplarını görme imkanı bulduğunu dile getiren Özhan, şöyle konuştu:

"Burada, oralarla mukayese bile edemeyeceğimiz bir altyapı var. Ne kadar iyi olsa da en huzurlu ve en güzel yer, insanın vatanıdır. Dolayısıyla biz bu kardeşlerimizin bir şekilde buralarda değil, vatanlarında veya başka bir çözümle huzura, barışa kavuşacakları bir ortamda olmalarını tercih ederiz. Ama gelin görün ki şu anki şartlar, böyle bir hizmeti zorunlu kılıyor. Bunu da biz, en ahlaklı, vicdanlı ve güzel şekilde hayata geçirmek istiyoruz. Bu standartların yakalanmasına vesile olduğunuz için gerçekten mutluyuz."

Myanmar, Ürdün, Irak, Lübnan, Afganistan ve Somali'deki sığınmacı kamplarına dikkati çeken Özhan, "Bunların tamamında bırakın buranın kenarından geçmeyi sadece insanlık trajedilerini tarif edebilirim. Hatta vahşeti bazı yerlerde tarif etmek mümkün olurdu. Dolayısıyla bu gurur duyacağımız bir iş. İnşallah biz, bunun neticelerini bu kriz bir şekilde suhulete kavuştuğunda Allah'tan göreceğimize inanıyorum" diye konuştu.

- "Tarihsel sorumluluğumuzun ve insanlığımızın bir gereği"

Fedakarca çalışmalar yapan kamp çalışanlarına teşekkür eden Özhan, şöyle devam etti:

"Bu hizmetler, şu an için büyük bir hizmet kalemi olarak görülebilir ama aslında bu hizmetler, Türkiye'nin hem iç huzuruna hem de bölgesel anlamdaki pozisyonuna yapılan yatırımlardan ibaret. Sizler de bunun buradaki uç beylerisiniz. Dolayısıyla biz, burada yaşanan, hayata geçirilen hizmetleri, harcanan rakamları birer masraf kalemi olarak görmekten ziyade merhametimizin, vicdanımızın ahlakımızın, tarihsel sorumluluğumuzun ve insanlığımızın bir gereği olarak görüyoruz."

Türkiye'nin ve Malatya'nın sığınmacılara hizmette farkını gösterdiğini vurgulayan Özhan, devletin tüm imkanlarını seferber ederken, Malatya halkının da ensar-muhacir anlayışıyla on binlerce Suriyeli'ye kuca açtığını kaydetti.

Özhan, bu hizmetlerin çok daha kaliteli bir şekilde devam etmesini ve Suriye'deki bu krizin de bir an önce suhulete erip sığınmacıların vatanına kavuşmasını diledi.

Daha sonra yerleşkedeki ilk ve ortaokula giden Özhan, dersliklerde incelemelerde bulundu. Öğrencilerle bir araya gelen Özhan, Türkçe öğrenen sığınmacı çocuklarla bir süre sohbet etti, öğretmenlerden ve idarecilerden bilgi aldı.

Son Güncelleme: 15.02.2016 20:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.